Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:53:30

У Чернігові громадськість звинувачує керівництво кінного клубу в жорстокому поводженні з тваринами

15.01.2013   18:52Агенцiя

Чернігівці вимагають закриття кінно-спортивного клубу, де загинув кінь. Люди звинувачують керівництво закладу в жорстокому поводженні з тваринами.

Небайдужі чернігівці залучили і захисників тварин із громадської організації “Зоошанс”. Вони планують почати збирати підписи з вимогою закрити кінний клуб, а також звернутись із заявою до прокуратури та притягнути власницю тварини до кримінальної відповідальності.

Обурення громадськості викликав випадок, який трапився 7 січня в центрі Чернігова. Серед білого дня просто на очах у перехожих упав і довгий час не міг піднятися кінь. Тільки надвечір тварину підняли та забрали її власники. Коник катав верхи дітей. Як з’ясувалося пізніше, тварина належить кінно-спортивному клубу “Елінор”.

Після прикрого випадку чернігівці почали з’ясовувати причину падіння коня. Висловлювали різні припущення, але зараз люди впевнені в тому, що тварина була виснаженою, її просто погано годували. Сама ж директор кінного клубу Марія Лагунець прокоментувала подію так: “Нічого страшного з конем не трапилося. Кобила просто послизнулась і пошкодила собі обидві ноги. Тварину оглянув ветеринар, який і поставив діагноз – “розтягнення зв’язок”. Усі звинувачення на свою адресу в жорстокому поводженні з твариною власниця відкидає.

За декілька днів кобилу, яку кличуть Твігі, вирішили усипити. Як повідомила одна із захисниць тварин Жанна Гавриленко, спочатку у тварини діагностували перелом тазостегнового суглобу: “Таке не лікується, – говорить жінка. – Кобилу усипили…”.

А тим часом люди налаштовані рішуче. У планах громадян – закрити кінно-спортивний клуб і притягнути власницю тварини до відповідальності.

Прес-секретар прокурора Чернігівської області Валерій Литовченко щодо ситуації повідомив: “Інформацію про жорстоке поводження з тваринами ми маємо, але офіційні заяви щодо цього від громадян до нас не надходили. Якщо прокуратура виявить факт злочину, то справу винесуть у досудовий розгляд. На даний момент наші працівники проводять перевірку. Гадаю, найближчим часом люди виявлять свою громадянську позицію й звернуться до нас із заявою”, повідомляє Віталій НАЗАРЕНКО, Чернігів.


http://www.day.kiev.ua/uk/news/150113-u-chernigovi-gromadskist-zvinuvachuie-kerivnictvo-kinnogo-klubu-v-zhorstokomu

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини