Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:15:08

В області проведено операцію "Новорічна ялинка"

11.01.2013   10:52Агенцiя

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області в передноворічний період 2013 року організована і проведена операція "Новорічна ялинка".

З початком новорічних приготувань і сподівань на приємний передсвятковий настрій для державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області настав сезон відловлювання "ялинкових браконьєрів".

Для проведення операції було розроблено та затверджено план спільних дій, згідно якого були створені рейдові групи з державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, працівників УМВС та лісової охорони, які здійснювали чергування на автошляхах, ринках та пунктах реалізації щодо перевірки законності при перевезенні та реалізації новорічних ялинок. 

В ході проведення операції здійснено 45 рейдових перевірок, а саме: 5 лісогосподарських підприємств, 2 пункти транспортування, 7 місць збуту новорічних ялинок, 5 місць заготівлі (розчистка) на землях сільськогосподарського призначення та 26 - місць зростання самосійних дерев породи сосна.

Виявлено 1 порушення порядку заготівлі новорічних ялинок, 5 випадків самовільних рубок, 9 порушень порядку придбання та збуту ялинок.

Складено протоколи про адміністративну відповідальність на десятьох осіб, з них 2 протоколи складені за ст. 153 - знищення або пошкодження зелених насаджень, та ст. 65 - незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка, на загальну суму 255 грн.; 8 протоколів передано до розгляду місцевих судів за порушення придбання чи збуту об'єктів рослинного світу.
 
Обрахована сума збитків нанесених природним ресурсам становить 323109,57 грн., зокрема:
- розмір шкоди, заподіяної лісу, незаконним вирубуванням дерев сосни самосійної на землях Козилівської сільської ради Корюківського району становить 102710,40 грн., матеріали передано до Корюківського РВ УМВС в Чернігівській області;
- розмір шкоди, заподіяної лісу, незаконним вирубуванням дерев сосни самосійної на землях Пекурівської сільської ради Городнянського району становить 193569,60 грн., матеріали передано до Городнянського РВ УМВС в Чернігівській області;
- розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу, внаслідок знесення дерев сосни новорічної поблизу с. Халявин Чернігівського району становить 25480,08 грн., матеріали передано до Чернігівського РВ УМВС в Чернігівській області;
- розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу, внаслідок знесення дерев сосни новорічної в Новгород-Сіверському районі становить 1349,49 грн.

Хотілось би зазначити і той факт, що через масові вирубування хвойних насаджень, особливо сосни звичайної, та великі ціни на їх реалізацію в передноворічний період привели до того, що значна кількість цих сосен залишились нереалізованими і після новорічних свят, я непотріб, звалені в купи, де в подальшому накопичується і побутове сміття та вивозяться в найближчі від міста лісосмуги. 


Тетяна Войтенко

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини