Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:57:59

Біда з дорогами в Кувечичах

11.01.2013   09:27Агенцiя

У селі Кувечичі Чернігівського району при майже 15-ти градусному морозі дорогу заливає вода. Як наслідок – на проїзній частині стоять калюжі, намерзають льодові брили.

Все це вкрай ускладнює рух автотранспорту. Поки що з цим місцевим катаклізмом не можуть впоратися дорожні служби. Пасажирам автобусів задля безпеки доводиться щоразу виходити в цьому місці і йти пішки кількасот метрів. Старожили не пам’ятають таких випадків, щоб незважаючи на холод, дорогу заливало.

Наші співрозмовники регулярно їздять з Чернігова до Любеча і назад. І кожної поїздки всі пасажири в селі Кувечичі Чернігівського району виходять з салону автобуса і пішки долають близько 300 метрів, поки транспортний засіб переїжджає через глибокі льодяні ковбані, заповнені водою. Через дорогу течуть струмки, стоять калюжі. Це відбувалося навіть у грудні, коли температура опускалася до -15 і нижче.

Місцеві жителі такого не пам’ятають. Все, що вони могли зробити самі, зроблено: довбали лід ломами, роблячи жолоби для відтоку води, викликали дорожників… Але вчасно не прибраний сніг, просякнутий водою, перетворився на шар льоду завтовшки близько 40 сантиметрів. Дорога Чернігів-Любеч проходить саме через Кувечичі, інакше в цьому напрямку не проїдеш. Тож тут доводиться курсувати і всім пасажирським автобусам, і вантажівкам. Важка техніка прокладає через лід глибокі колії, які згодом і сама ж ледь здатна подолати.

Через Кувечичі тече мала річка Свишень, але вона не може давати стільки води, щоб підтоплювати дорогу. Джерел поблизу немає, повідомляють фахівці басейнового управління водних ресурсів. Залишається одна версія: це грунтові води, рівень яких піднімається через перепади температури і періодичне танення снігу. Сніг як ковдра захищає грунт від холоду, вода постійно піднімається через непромерзлу землю і, пробиваючись крізь сніговий покров, заливає дорогу.

У Ріпкинському районі, кажуть досвідчені водії, дороги прибираються найгірше в області. Це особливо завдає шкоди соціально вразливим верствам населення. Так, наші співрозмовники – працівники Чернігівського протезно-ортопедичного цеху – розвозять інвалідні візки, тож відкласти свої поїздки не можуть, мусять дістатися кожного села. І потрапляють на таких дорогах в небезпечні ситуації. До управління ДАІ за цю зиму сигналів про ДТП на цій ділянці, на щастя, не надходило. Але ми своїми очима бачимо уламки бамперів від легкових автомобілів обабіч дороги. Очевидно, транспортні засоби постійно псуються тут і тільки водіям відомо, яких збитків вони при цьому зазнають.

Представники «Облавтодору» намагалися прибрати дорогу в Кувечичах, але, очевидно, робили це невчасно, і з таким шаром льоду вже не могли впоратися.


http://chodtrk.com.ua/?p=7503

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини