Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:15:24

Малі міста Чернігівщини на шляху до Угоди мерів

10.01.2013   16:15Агенцiя

Громадська організація “Громадська Рада” розпочинає реалізацію проекту “Сталий енергетичний розвиток: міжнародне співробітництво та кращий досвід на шляху до Угоди мерів”.

руки

руки

Метою даного проекту є підвищення можливостей місцевої влади і відповідних зацікавлених сторін в напрямку більш сталого енергетичного планування.

Енергоресурси формують значну частину витрат бюджетів територіальних громад, і тому виникає необхідність в енергозбереженні та підвищенні енергетичної ефективності будівель, що знаходяться у власності територіальної громади і що фінансуються з місцевого бюджету.

Існуючи реалії підтверджують, що Україна і надалі буде жити в умовах зростання цін на енергоресурси, але на це не реагує ні центральна, ні регіональна влада. Необхідно почати управляти процесами енергоспоживання. Тому ми повинні мати раціональну політику, пов’язану з вирішенням цих проблем у кожному окремому місті.

В Європейській енергетичній доктрині є окремий розділ, який засвідчує роль місцевої влади у вирішенні енергетичних проблем Європейського Союзу. В Україні також необхідно вирішувати ці проблеми локально, тому що можливості отримувати додаткові енергетичні ресурси з навколишнього середовища наприклад у Чернігова чи Сімферополя зовсім різні. Треба дати можливість містам рятувати самим себе в енергетичному питанні.

В рамках проекту відбудуться освітні семінари, навчальні тренінги та стажування в містах Естонії, які мають чимало досягнень у вирішенні енергетичних проблем.

Діяльність проходить за фінансової підтримки МЗС Республіки Естонія.

Наталія Максименко
ГО “Громадська Рада”

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини