Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:17:07

Прокуратура реагує на порушення земельного законодавства

08.01.2013   13:09

Чернігівським районним судом задоволено позов прокурора та визнано незаконним договір міни земельних ділянок, який приховав угоду купівлі-продажу земельної частки (паю) в межах Іванівської сільської ради.

Цей позов став першим з низки  заходів, вжитих прокуратурою області для усунення порушення земельного законодавства в Чернігівському районі.

Починаючи з 2007 року, мешканка Києва в обхід мораторію на заборону відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення обміняла у місцевих жителів їх земельні паї загальною площею 240 га на 63 земельні ділянки площею усього 0,1 га.

Селяни свої гектари землі міняли на сотку, отримуючи доплату майже 15 тисяч гривень. Договори укладалися навіть з особами, що на момент підписання померли. Засвідчували їх нотаріуси з Києва
Порушення мораторію на продаж землі було встановлено після відповідної перевірки минулого року.

Винні посадові особи Держкомзему, притягнуті до відповідальності.

Прокуратура області, діючи в інтересах держави, звернулася з позовами до суду про визнання вищевказаних договорів недійсними.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини