Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:34:10

Городнянська громада отримала обладнання для життєзабезпечення людей похилого віку в зимовий період

28.11.2022   14:10Агенцiя

Турбота про людей похилого віку та людей з інвалідністю, які потребують особливих умов проживання та догляду, є одним з важливих завдань, а почасти – викликом для територіальних громад в умовах воєнного стану. Особливо, якщо громада знаходиться на кордоні з країною-агресором, зазнає обстрілів, має постійні перебої з електропостачанням та комунікаціями.

В такій ситуації опинилася й Городнянська територіальна громада, яка одночасно межує з двома країнами-агресорами – росією та білоруссю, більше місяця  знаходилася під окупацією рашистів, а нині віднесена до зони бойових дій. Перебуваючи фактично в ізоляції, вона самотужки підтримувала людей, які проживають у Городнянському психоневрологічному інтернаті та знаходяться під опікою Центру надання соціальних послуг. У підготовці до наступної зими перед громадою гостро постало питання про автономне та безперебійне забезпечення теплом, харчуванням та водою зазначених категорій мешканців.

Задовольнити ці критичні потреби покликаний допомогти проєкт Сіверського інституту регіональних досліджень «Підтримка осіб похилого віку та з інвалідністю, які потребують стороннього нагляду та проживають на теренах Городнянської періоду». Він реалізується завдяки підтримці Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».

25 листопада у Городнянській громаді відбулася урочиста передача придбаних в рамках проєкту дизельного генератора електричного струму (виробництво Туреччини, повна потужність 35 кВА), польової кухні КП-75 та двох насосних станцій для води для підтримки належних умов проживання мешканців психоневрологічного інтернату.

За словами директора закладу Михайла Редьковича та міського голови Андрія Богдана генератор – це не лише джерело електроенергії, а запорука безперебійної роботи, збереження та уникнення пошкоджень іншого дороговартісного обладнання, передусім котельні, яка забезпечує теплом будівлі інтернату, в яких утримуються  близько 200 пацієнтів. А завдяки кухні та наносам вони матимуть автономне забезпечення гарячою їжею та водою в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

В свою чергу Центр надання соціальних послуг Городнянської міської ради отримав газові балони на 8 л. (26 шт.) та теплі ковдри (290 шт.) для допомоги жителям громади, які перебувають під опікою закладу. Як зазначила директор Центру Наталія  Семенова, це обладнання піде на забезпечення потреб людей похилого віку, які мешкають не лише в Городні, а також у 16 старостинських округах громади. Таким чином отримана допомога суттєво посилила можливості громади у захисті соціально вразливих категорій населення, передусім самостійного забезпечення їхніх потреб в умовах воєнного та надзвичайного стану.

 
     Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland.

ЧМГО "Сіверський  інститут  регіональних  досліджень"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини