Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:37:16

Десна:Дніпро-1 - 2:1

16.08.2021   10:54Агенцiя

Довіру Ігора Йовічевіча одному і тому ж стартового складу можна пояснити тільки старим добрим принципом "переможний склад не міняють".

 Уже в третьому поєдинку поспіль хорватський фахівець довіряє тим же гравцям з перших хвилин. Напередодні гри подумалося: яким буде рішення коуча в разі невдачі в Чернігові? Однак вирішенню даного прогнозу посприяла в тому числі Катерина Монзуль, яка сьогодні по ходу гри скоротила склад гостей до дев'яти гравців.

Перед тим, як перейти до самого матчу, давайте ще поглянемо на ростер "сіверян". Зараз навіть не стільки цікаво дивитися на гравців, які в найширшій обоймі атакуючих хавів отримують довіру тренера, скільки на оборону. Сьогодні, як і в минулому турі, вийшло два номінальних беки. А догравав один. Ну, і, звичайно ж, особлива увага до Олексія Гуцуляка, якого ось-ось повинен купити саме "Дніпро-1". Мабуть, щоб уникнути конфлікту інтересів Олександр Рябоконь навіть не вніс його в заявку на зустріч.

Якщо ви дивилися до матчу в Чернігові легендарну дуель "Вереса" і "Ворскли", то немов перемістилися б з чемпіонату Скадовського району до Ліги чемпіонів: різні швидкості, абсолютно різне розуміння гри в атаці. У "Десни" і "Дніпра-1" з цим компонентом особливо проблем немає. Якщо дніпряни роблять ставку більше на командний футбол, то "сіверянам" доводиться сподіватися на індивідуальностей. Однак чи вправі ми критикувати Рябоконя, якщо його колектив поки дає результат? Чотири перемоги в чотирьох матчах нового сезону, хто б міг подумати?

Починалося все на рівних, без грубощів і карток. Але по одному футболісту кожної з команд все одно довелося зняти. У господарів пішов якраз один із захисників - центрбек Селін - а замість нього вийшов лівий вінгер Волошин. Цікаве рішення Рябоконя себе виправдало десь на двадцятій секунді після поява молодого гравця, коли він здорово відкрився на штанзі під закидання у штрафний, але головою пробив у Паста.

Після цього вже прийшла черга заміни по травмі у гостей. Кравченко в необразливому єдиноборстві сів на шпагат, смикнувши м'яз. Тут вже по заміні було все більш прогнозовано, а головним став перехід капітанської пов'язки до Логінова, який в останні тижні раптово став запасним.

Першими в нокаут свого суперника відправили "деснянці": Безбородько знову здорово знайшов простір між захисниками і замкнув крос від Калітвінцева. "Дніпро-1" до свистка про закінчення першого раунду в себе більше не прийшов, а "Десні", схоже, більшого і не потрібно було - мінімальна перевага їх влаштовувала.

Гонг про початок другого раунду означав, що обидві команди знову кинуться вперед з новими надіями. Ближче до голу виявилися гості: Чуже метрів з шести, перебуваючи навпроти штанги, зарядив саме якраз в бічній каркас воріт. Ось тут вже запахло смаженим для чернігівців, однак на допомогу господарям прийшов ді Франко: аргентинець тримав м'яч, раптово відпустив його від себе і вирішив виправляти ситуацію жорстким підкатом, за який побачив перед собою законну другу жовту. Мінус один для команди з Дніпра.

Ще один удар долі під дих гостям - непризначення пенальті за влучання м'яча в руку Цимбалюку. Таку "точку" тиждень тому Абдула дуже впевнено поставив на користь "Динамо". Мабуть, трактування правил за тиждень змінилося, тому що зараз Арановський біля монітора ВАР такий же 11-метровий не дав. Дніпряни довго, але безуспішно, апелювали.

І як добивання СК стала пряма червона у Піхальонка. Накопичилося. Було б непогано почути від самого гравця, що ж він побажав Монзуль, але тій однозначно не сподобалося, тому вона після жовтої відразу показала хавбеку червону.

Матч можна було б закривати, якби це був не "Дніпро-1" і не "Десна". Команда Йовічевіча в цьому сезоні вже забивала в меншості, а команда Рябоконя стабільно втрачає перевагу. Так було і цього разу: господарі, перебуваючи в позиційній атаці, втратили м'яч в центрі поля, Назаренко довгою передачею вивів Довбика в успішний вихід один на один. 1:1 на табло і 4:4 в суперечці Безбородька і Довбика в гонці бомбардирів.

Часу було мало, а чернігівці далеко не та команда, яка вміє дотискати суперників. І все ж зараз це вдалося: Калітвінцев подав у штрафну, Завійський замкнув ударом над Пастом. Голкіпер удар повинен був брати, адже навіть зреагував на нього, однак, схоже, невчасно для себе згадав, що ще недавно він захищав кольори саме "Десни" і допоміг колишньому клубу виграти цей матч.

Підсумки будуть дуже короткі. Емоцій було занадто багато. І це прекрасно. Йовічевічу, ясно, прикро, що не забрали з Чернігова нічию, хоча на неї майже награли. Але за вилучення він повинен запитати зі своїх гравців. "Десні" пощастило відскочити. Вже не вперше в цьому сезоні, до речі. У наступному турі проти "Динамо" для позитивного результату потрібно буде щось більше, ніж удача.

Чернігів. ОYСЦ Чернігів
Головний арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Асистенти: Марина Стрілецька (Суми), Світлана Грушко (Київ)
Десна - СК Дніпро-1 2:1
Голи: Денис Безбородько 30, Тарас Завійський 86 - Артем Довбик 79
Десна: Ігор Літовка, Євген Цимбалюк, Олександр Сафронов, Андрій Домбровський, Леван Арвеладзе, Андрій Тотовицький, Владислав Калітвінцев (Ілля Шевцов 88), Єгор Картушов, Тарас Завійський, Денис Безбородько (Пилип Будківський 74), Євген Селін (Вікентій Волошин 13)
СК Дніпро-1: Євген Паст, Володимир Адамюк, Владислав Дубінчак, Артем Довбик, Микита Кравченко (Сергій Логінов 19), Франциско Ді Франко, Маріо Чуже (Ігор Когут 54), Олександр Назаренко, Невен Джурасек (Данило Ігнатенко 84), Олександр Сваток, Олександр Піхальонок
Попередження: Євген Цимбалюк 48 - Володимир Адамюк 33, Франциско Ді Франко 40, Сергій Логінов 43, Франциско Ді Франко 59, Олександр Піхальонок 75
Вилучення: Франциско Ді Франко 59, Олександр Піхальонок 76

https://www.ua-football.com/ua/ukrainian/high/1628963052-vi-ce-bachili-desna-dnipro-1-2-1.html

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини