Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:34:22

У Чернігові президент НОК України зустрівся з керівництвом області і міста

19.12.2019   16:19Агенцiя

Сьогодні у Чернігові перебуває легенда українського та світового спорту Сергій Бубка.

Всім відомі його неймовірні досягнення у легкоатлетичному спорті. Це Олімпійський чемпіон, 35-разовий рекордсмен світу, 10-разовий чемпіон світу, чемпіон Європи, володар Кубка Європи, Кубка світу. За найбільшу кількість світових досягнень Сергій Бубка внесений до Книги рекордів Гіннеса. Наразі ж він вже 14 років очолює Національний олімпійський комітет України.

У рамках свого візиту президент НОК України зранку в Чернігівській облдержадміністрації зустрівся з керівництвом міста та області.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко подякував Сергію Бубці за візит до нашого міста.

- Ми пишаємося такими гостями нашого міста. Ви, дійсно - легенда та приклад для усіх. Сьогодні ситуація з досягненнями у спорті безумовно залежить від стану економічного розвитку України і від демографії. Я, як керівник, можу сказати, що сьогодні ми могли б з більшим ентузіазмом фінансувати будівництво чи ремонти спортивних закладів. Але зараз динаміка молоді зменшується, молодь виїжджає, населення старішає. Тож треба вирішувати: одна справа – збудувати, а інша – постійно утримувати ці об’єкти інфраструктури. Це можливо робити тільки в економічно розвиненій країні, з нормальним демографічним балансом, в країні, яка дивиться вперед. Ситуація в нашій країні, на жаль, надскладна. Проблеми пов’язані у переважній більшості з фінансовими можливостями, - сказав міський голова.

Він також зауважив, що наразі місту потрібно вирішити питання щодо покращення умов для тренувань спортсменів нашого міста, забезпечення спортивного харчування, яке досить дороговартісне, особливо тих, які готуються до олімпіад.

- Сьогодні по місту ми даємо акцент на масовий спорт. У нас досить високі результати показує футбольна команда «Десна», яка посідає третє місце, - зазначив Владислав Атрошенко та додав, що наразі важливо вирішити питання щодо передачі стадіону Ю.Гагаріна на баланс міста. Зокрема, це дозволить виділяти кошти міського бюджету на ремонт об’єкта інфраструктури міста без порушень Бюджетного кодексу.

Сергій Бубка зазначив, що місту важливо об’єднати зусилля та виробити державну політику у цьому напрямку, щоб об’єкти міста працювали на розвиток спорту, здоров’я та фізичну культуру людей, яка є важливою складовою для життя кожної людини.

- Дуже важливо зберегти спорт вищих досягнень. Адже представлення держави через спорт у світі, що роблять усі країни, зокрема, виступ на Олімпійських іграх є пріоритетним. Але вкладаючи кошти у якийсь спортивний об’єкт, ми не повинні думати, що він тільки для чемпіонів. Потрібно дозволити й іншим громадянам, особливо молоді, займатися спортом, - підкреслив він.

Президент НОК України також зазначив, що для Комітету у пріоритеті підтримка та розвиток спортсменів. Це і можливість отримати спортивну освіту, а потім інтеграція у реальне життя без спорту. За його словами, для Чернігова таким прикладом є Андрій Дериземля та Ніна Лемеш.

Дійсно місто Чернігів має свою Олімпійську історію. Перші Олімпійські нагороди були завойовані чернігівськими спортсменами, які представляли місто в складі збірної команди СРСР. Це Олександр Волков (баскетбол), Олімпійський чемпіон 1988 року (м. Сеул), Геннадій Авраменко (кульова стрільба), бронзовий призер Олімпійських ігор 1988 року (м. Сеул), Олександр Батюк (лижні гонки), срібний призер зимових Олімпійських ігор 1984 року (м. Сараєво). Їхній успіх підтримали: Олена Костевич (кульова стрільба), Наталія Скакун (важка атлетика), Ольга Коробка (важка атлетика), Наталія Давидова (важка атлетика). Також більше десяти спортсменів міста брали участь у літніх і зимових Олімпійських іграх.

Міська рада є засновником 8 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. 3220 учнів під керівництвом 137 тренерів щоденно вдосконалюють свою майстерність у 25 відділеннях з 24 видів спорту, з яких 18 є Олімпійськими.

Під час зустрічі Сергій Бубка голові Чернігівської ОДА Андрію Прокопенко, голові обласної ради Ігорю Вдовенку, а також Чернігівському міському голові Владиславу Атрошенку вручив почесні відзнаки та подарунки від Національного олімпійського комітету України.

Візит президента НОК України до нашого міста продовжився відвідуванням комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр №2».

Пізніше також відбудеться відкриття семінару-наради з регіональними відділеннями НОК у конференц-залі готелю «Reikartz», повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини