Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:07:52

Школярі змагались на Кубок України з радіоспорту

13.05.2019   11:41Агенцiя

В місті Остер за ініціативи Чернігівської обласної організації товариства сприяння обороні України та Ліги радіоаматорів України, в рамках військово-патріотичного виховання молоді, відбувся турнір на Кубок України з радіоспорту у різних вікових категоріях.

Учасники змагань – 23 учня загальноосвітніх середніх шкіл з Херсонської, Полтавської, Хмельницької, Донецької, Дніпропетровської, Чернігівської областей та міста Києва. Змагались школярі у трьох номінаціях, зокрема забезпечення зв’язку телефоном, забезпечення зв’язку телефоном англійською мовою і забезпечення  зв’язку телеграфом за допомогою «Азбуки Морзе». Наостанок, всі учасники виконали загальний комп’ютерний тест з всього курсу змагань «MORSE RUNNER».
   
Мають радіоаматори з Остерщини  дуже потужну матеріальну базу. Поряд з учасниками змагань до Остра прибули курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут аби закріпити свої знання та навчитись новим критеріям використання «Азбуки Морзе».
   
- Ми маємо вивчати нову цифрову апаратуру зв’язку, в той же час «Азбука Морзе» ще тривалий час буде потрібна Збройним  Силам України та іншим провідним країнам світу, адже вона маловитратна і дуже проста в користуванні,  - зазначив  курсант Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут Олександр Тимошенко.
   
За результатами змагань в командному  заліку з радіозв’язку на коротких хвилях золото вибороли господарі турніру, команда з Чернігівщини, срібло взяла збірна команда з м. Києва, бронза у збірної команди з Херсонщини.
   
У комплексному заліку по швидкісній радіотелеграфії кращими стала  збірна команда з м. Києва,  2-місце – у юних аматорів  з Хмельниччини, 3-місце – у збірної команди з Полтавщини.
   
Під час змагань з комплексного заліку – виконання тесту з комп’ютерної програми радіозв’язку «MORSE RUNNER»  1-місце зайняла збірна команда з м. Києва, 2-місце – у радіоаматорів  Полтавщини, 3-місце – у команди з м. Остер Чернігівської області.
   
За результатами змагань школярів заохотили дипломами учасників, кращі в індивідуальному та командному заліку отримали медалі, цінні подарунки  та кубки в номінаціях.

На майбутнє юні радіоаматори бажають розвиватись професійно і далі, деякі з них мають бажання пов’язати своє життя з військом, зокрема з військами зв’язку, інформує Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Чернігів).

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.