Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:39:59

"Десна" U-21 вперше виграє у рідних стінах

16.03.2019   18:22Агенцiя

Сьогодні, на стадіоні “Чернігів-арена”, пройшов матч 22-го туру чемпіонату УПЛ серед команд U-21, в якому “Десна” приймала однолітків з “Львова”.


“Деснянська” погода

Це був перший домашній матч нашої молодіжної команди у 2019 році, а тому гравці явно прагнули здобути й першу домашню перемогу в історії “Десни” U-21. До того ж склад дубля посилили відразу 5 гравців, які у цьому сезоні мають досвід виступів за основу: Сергій Люлька, Євген Паст, Андрій Якимів, Андрій Слінкін та Дмитро Хльобас. Забігаючи наперед скажімо, що Хльобас, який відновився від травми, проведе у цьому матчі всі 90 хвилин.

До слова, уболівальникам у цьому матчі були представлені дві новинки: вперше перед своєю публікою чернігівці зіграли у новій біло-блакитній формі, і у перший раз наша команда вибрала не ліву (від трибун), а праву лаву запасних. На фарт?..

“Десна” грала першим номером, а наш тренер Олександр Пищур не вимикався з ігрового процесу: на 14-й хвилині за вказівкою наставника Роман Вовк, який до цього грав на лівому фланзі півзахисту, перемістився у центр нападу, а його місце зайняв новачок нашої команди Рєнат Мочуляк. І це рішення позначилося на ході матчу.

Але… несподівано гол пропустили чернігівці: Едуард Галстян, перериваючи простріл з правого флангу, зрізав м’яч у ворота Паста. Автогол… 0-1. Згадався недавній матч Ліги 1 “Лілль” – “Монако”, в якому господарі мали явну перевагу, але єдиний гол, не без допомоги її величності Долі, забив “Монако”. Невже французька історія повториться у Чернігові?..

Втім, погода на дворі стояла швидше англійська: було досить холодно та лив не дуже приємний дощ. Й, на щастя, смуток нечисленних уболівальників (офіційно на грі були присутні 100 глядачів) був недовгим: вже на 19-й хвилині Люлька прорвався по правому флангу, випередивши захисника, та навісив у штрафний майданчик, звідки невисокий (172 см) Мочуляк відправив м’яч головою у кут воріт. 1-1.

А ще через хвилину “Десні” вдалася блискуча комбінація: Паст вибив м’яч від воріт, Вовк скинув снаряд на Хльобаса, Дмитро втікав 1 на 1, але його наздогнав захисник, і у результаті боротьби з гравцем “Львова”, снаряд відскочив на Мочуляка, який увірвався у штрафний з лівого краю і увігнав його у ближній від воротаря кут. 2-1!

А вже на 24-й хвилині друга хвиля атаки, після розіграшу кутового, призвела до навісу Слінкіна. М’яч прилетів до Вовка й Роман головою з гострого кута відправив шкіряну кулю під поперечину. 3-1! Однак й це було ще не все… До перерви Слінкін зі штрафного влучив у поперечину, а Руденко, здавалося, з вірної ситуації послав м’яч вище воріт.

І все ж на 44-й хвилині кутовий (стандарти у цьому матчі були козирем нашої команди) призвів до м’яча у виконанні Сердюка. 4-1! Вперше у сезоні розгромний рахунок у грі був зафіксований на користь нашої команди, а не її суперника…

Коли “фортуна” повертає борг…

Перший момент другого тайму створили гості: Віталій Микитин на 52-й хвилині пробив біля штанги. Втім, це було швидше винятком. “Десна” впевнено контролювала хід гри, і мала кілька небезпечних моментів. Досить згадати хоча б те, що Мочуляк та Вовк по разу потрясали штангу.

Але відзначився Хльобас: на 76-й хвилині Дмитро відзначив повернення після травми точним ударом зі штрафного. 5-1. Ще через 2 хвилини гості залишилися у меншості: другий “гірчичник” отримав Білий. А вже у доданий час остаточний рахунок встановив Вовк: 6-1! Такий перемоги варто було чекати!

“Десна” набирає 13 очок та до 2 балів скорочує відрив від “Львова”, який йде на 11 місці у таблиці.

– Вітаємо футболістів, уболівальників з довгоочікуваною перемогою. Бажаю, щоб ці перемоги не закінчувалися, – зазначив після матчу наставник “Десни” U-21 Олександр Пищур.

– Хочу привітати “Десну” з перемогою. Фортуна була на їхньому боці. Ми не реалізували свої моменти, вони ж реалізували все що могли. У нас сьогодні був не оптимальний склад… Але ми на цьому не зациклюємося та рухаємося уперед, – підвів підсумки протистояння тренер “Львова” Ігор Рипновський.

– Дуже давно хотілося виграти вдома, тому що весь час приходять підтримати друзі, батьки. Хотілося їх нарешті чимось порадувати. Я радий. Команда зіграла дуже добре. Сподіваюся, продовжимо так грати і далі, – сказав автор дубля у ворота “Львова” Роман Вовк. – Завтра основному складу “Десни” потрібно грати у свою гру. Думаю, на матчі буде аншлаг й у них все вийде.

Це третя перемога “Десни” U-21 у сезоні. І варто зауважити, що поки у нашому клубі спостерігається тенденція: виграє дубль – виграє і основа. Сподіваємося, ця прикмета спрацює й завтра…

Десна U-21 – Львів U-21 6:1

Голи: Мочуляк, 19, 21, Вовк, 24, 90+2, Сердюк, 44, Хльобас, 76 – Галстян (аг), 17

Десна U-21: Паст (Татаренко, 46), Галстян (К), Руденко, Сердюк, Слінкін, Слотюк, Якимів (Пічугін, 64), Мочуляк (Попинака, 81), Вовк, Люлька (Тичинін, 64), Хльобас Запасні: Бабашев, Самойленко, Фалько Тренер: Олександр Пищур.

Львів U-21: Костик, Білий, Вичіжанін (Дмуховський, 46), Медведєв, Карвацький, Іваночко, Микитин, Нич, Парамонов, Фатєєв, Янчак Запасні: Жупанський, Хитрень Тренер: Роман Гданський

Попередження: Татаренко, 66, Руденко, 89 – Каравацький, 31, Білий, 60, Медведєв, 72.
Вилучення: Білий, 78

16.03.2019 м. Чернігів, стадіон “Чернігів-Арена”

Арбітр: Денис Шурман (Київська область). Асистенти головного арбітра: Руслан Єрмоленко та Денис Марченко (обидва – Чернігів). 4-й арбітр: Ігор Сташук (Чернігів). Спостерігач арбітражу: Валерій Курганов (Олександрія).

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини