Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:11:14

Чернігівець Олександр Гавриленко – чемпіон Ігор Нескорених

23.10.2018   13:08Агенцiя

Поліцейський із Чернігова Олександр Гавриленко, який нині захищає кольори української збірної на світових Іграх Нескорених в австралійському Сіднеї, виборов золоту нагороду у змаганнях з пауерліфтингу в середній вазі.

Стати чемпіоном Олександр зумів завдяки тому, що у третій спробі йому вдалося вижати рекордну для його групи вагу у 177 кілограмів. До речі, дві попередні спроби також виявилися рекордними – 172 та 165 кілограмів. Такий результат дозволив чернігівцю випередити представника країни-господаря змагань та спортсмена із Великобританії.

— У 2017 році Олександр вперше взяв участь у національному відборі на світові Ігри Нескорених. Тоді він зумів підкорити вагу у 165 кілограмів і посів третє місце. Але цього виявилось недостатньо, щоб у складі збірної поїхати на змагання до Канади. Цього ж року спортсмен змінив вагову категорію з важкої на середню. В поєднанні з наполегливими тренуваннями це дало результат – перше місце на національних змаганнях та можливість брати участь у Іграх Нескорених в Австралії. І вже сьогодні в Сіднеї Олександр підтвердив свій високий клас та незламність духу, ставши переможцем змагань,— прокоментував перемогу Олександра Гавриленка керівник обласного центру фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Андрій Литвинець.

Нагадаємо, що Олександр Гавриленко з 2014 року пройшов чотири ротації у зоні антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях. Захищаючи суверенітет України, під час бойових дій він отримав поранення. Потім були місяці лікування та реабілітації. Тепер Олександр проходить службу в роті поліції особливого призначення у званні старшого сержанта.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.