Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:49:29

Вуличний спорт Workout в Носівці

22.06.2012   13:58Агенцiя

Як відомо 2012 рік оголошений роком спорту в Україні. На місцевому рівні Носівська громада спортсменів розпочала відповідну підготовку ще з минулого року. Відтак проводились тренування та зустрічі учасників. Силові і гімнастичні виступи на перекладині та брусах так ускладнились, що для визначення кращих воркаутерів необхідно було проводити змагання.

Всі розуміли, що наявна інфраструктура спортивного майданчику під відкритим небом недостатня, тому прихильники Воркауту вирішили звернутись до депутата обласної ради О. В. Гордіна, що зацікавився новим видом спорту. Не минуло і трьох місяців, як з обласного бюджету була направлена потрібна сума на рахунок дитячо-юнацької спортивної школи.

Тому наприкінці 2011 року на спортивному майданчику закипіла робота – юнаки “перетворилися” на майстрів-будівельників. Цемент, пісок, метал за допомогою будівельних інструментів перетворились на нові знаряддя. Так з’явилась новенька гімнастична перекладина, два менших турніка, дві пари менших брусів, вертикальні стійки, лавки для качання пресу. Окремо були вкопані шини вантажних автомобілів для спортивних вправ тощо. Якщо брати відвідуваність спортивного майданчика в порівнянні з минулим роком, то приємно зазначити, що більше молоді стало приділяти увагу спорту. Поряд з юнаками стали ходити і дівчата, мами з маленькими дітками.

На початку 2012 року була створена ініціативна група, серед якої голови профспілкових організацій району Євген Бондарчук та Олег Сироватко, голова постійної комісії Носівської міської ради Василь Кияниця, директор КПНЗ дитячо-юнацької спортивної школи Григорій Будлянський. Вони виявили недоліки місцевого рівня в частині змістовного та організованого дозвілля молоді. Тобто в Носівці є недостатнє залучення молодого покоління до активного відпочинку, обмеженість заходів, спрямованих на пропаганду здорового способу життя та систематичних занять спортом.

На семінарах в смт Козелець та м. Чернігів в рамках підтримки міні-грантів наданих Чернігівським освітнім центром “Ініціатива” в рамках проекту “Вирішення місцевих проблем через співпрацю різних соціально активних груп в районних центрах Чернігівської області” та за фінансової підтримки Національного фонду сприяння демократії (США) були вивчені шляхи усунення наявних недоліків місцевого рівня. Адже в Носівському районі існує рух молоді спортивного спрямування, а по Україні останнім часом набуває великої популярності вуличний спорт Workout, який активно і в певній мірі стихійно поширюється. Розроблений проект передбачає об’єднання Носівського спортивного руху з рухом Workout через систематичне проведення відповідних зустрічей та змагань.

Отже, на 30 червня 2012 о 13-00 вказаною ініціативною групою спільно з відділом молоді та спорту Носівської РДА заплановані змагання з вуличного спорту Workout, до якого вже залучились представники міської ради, місцевих ЗМІ, активної молоді. Варто зазначити, що громадсько-спортивний рух Workout є новим напрямком фізкультурно-спортивної роботи молодого покоління. Організація та проведення відповідних змагань демонструє роль громади та органів влади у спільному вирішенні питань підвищення рівня розвитку та пропаганди фізичної культури і активного відпочинку молоді міста й району. Відповідні заходи плануються проводити щорічно із розширенням кола учасників та сфери його впливу.

Згідно п. 3 Положення Про проведення відкритих змагань з вуличного спорту “Workout” до змагань допускаються всі бажаючі, що мають відповідну підготовку. Для учасників з обмеженими фізичними можливостями мати дозвіл лікаря. За стан здоров’я та життя відповідають самі учасники змагань. Вільні вправи виконуються з страхувальними ременями (лямками).

Згідно п. 5 Положення Про проведення відкритих змагань з вуличного спорту “Workout” Змагання проводяться по двох напрямках: силові виступи та виступи з вільного стилю (фрістайлу).

Силові виступи учасників оцінюються за бальною системою. Обов’язковими виступами є:

підтягування на перекладині, що виконується в прямому хваті не ширше ширини плеч від розігнутих рук до підборіддя.

віджимання на паралельних брусах, що виконується від зігнутих рук до розігнутих.

віджимання (згинання і розгинання рук в упорі лежачи).

Підтягування та віджимання виконується без розгойдування, при цьому учасник може попросити допомогу зупинити коливання свого тіла в нижній точці виконуваних вправ.

Перші три призових місця від силових виступів – переможці, визначаються по кількості отриманих балів (один бал за одне підтягування та віджимання на паралельних брусах, один бал за три віджимання від полу). Набрані бали можуть зніматися за недоліки в виконанні вправ. При рівних набраних балах проводиться додаткове змагання між учасниками на час, що витриманий на одній руці у підтягнутому вигляді, не нижче підборіддя.

Виступи з фрістайлу оцінюються колегіально за рішенням суддів, кількість виступів не більше 3-х.

Черговість силових виступів та виступів з вільного стилю визначає кожний учасник змагання для себе самостійно.

В активі нагород є грамоти, медалі та кубки від відділу молоді та спорту Носівської РДА; ремені безпеки та футболки з логотипом Workout, харчування транспортні витрати від фонду “Громадські ініціативи України”; спортивний інвентар, оренда музичної апаратури, фото- і відеозйомка за рахунок коштів міської ради та профспілки працівників освіти.

Організатори змагань запрошують всіх бажаючих прийти до новозбудованого майданчика взяти участь в захоплюючих силових поєдинках, підтримати друзів та знайомих. Результати змагань з вуличного спорту будуть висвітлені в більшості обласних та місцевих ЗМІ.

Телефон для довідок: 093 – 594 – 19 – 84 (Олег).

www.pik.cn.ua

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини