Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:33:13

Андрій Дериземля: "Граємо у футбол, потім йдемо в сауну"

22.05.2012   20:06Агенцiя

Учора, в понеділок, збірна України з біатлону розпочала підготовку до нового сезону. Спортсменів поділили на дві групи, одна з них починає готуватися в Сумах, а друга — в Чернігові.

Андрій Дериземля

Андрій Дериземля

Про те, як відпочивали біатлоністи і як тренуються влітку, розповів лідер нашої збірної Андрій Дериземля.

— Андрію, як пройшла відпустка?
— У мене не дуже. Я ж мав ще змагання на Камчатці, так що мій попередній сезон дуже затягнувся. Відпустка почалася щойно 16 квітня. У нас в сім'ї маленька дитина, їй лише рік і два місяці, тож ми вирішили не їхати у далекі подорожі. Махнули лише до батьків на Сумщину.
А потім почалося... Спочатку донька захворіла, потім син, далі я. Одне слово, усю відпустку ми лікувалися. (Усміхається). А в останній тиждень я почав тренуватися — самостійно. Нам не можна зовсім відмовлятися від фізичних навантажень, доводилось працювати в полегшеному режимі.

— За роботою засумували?
— З одного боку, так. Є вже бажання постріляти, мені бракує зброї. А з другого — ще хочеться відпочити, адже попереду літо.

— З партнерами по збірній у відпустці контакти підтримуєте чи забуваєте один про одного?
— Ні. бачимось, телефонуємо один до одного, ходимо в гості. На нашій тренувальній базі в Чернігові ми збираємося кожного четверга і граємо у футбол, потім йдемо в сауну. А в неділю граємо у волейбол або хокей. Так що всі, хто нікуди не поїхав, радо проводять час разом.

— І хто у збірній біатлоністів найкращий футболіст?
— Роман Прима. Він свого часу займався футболом і з м'ячем на "ти". Його брат Артем теж непогано грає. Та всі розуміються на цій грі.

— Ваші партнери теж відпочивали удома?
— Як хто. Роман Прима з дружиною літав в Емірати. Сергій Седнєв і Олександр Біланенко їздили в Трускавець. Їм ще минулого року вручили безплатні путівки на цей курорт, але тоді вони ними не скористалися.

— З чого починається підготовка біатлоністів до нового сезону?
— Загалом кажучи, це стрілецький збір. Вправ безліч. Лягаєш, вставляєш магазин, натискаєш курок, підводишся. Тобто все як при стрільбі, але без набоїв. Це дуже важке тренування, обдерті лікті горять... Але без цього ніяк. Далі йдуть стрілецькі вправи з набоями, потім стаємо на лижоролери, бігаємо втягувальний крос, їздимо на велосипеді...

— Коли у вас перші літні змагання?
— Аж наприкінці серпня. Це буде чемпіонат України. А літній чемпіонат світу відбудеться в Росії у вересні. У ньому ми теж братимемо участь.

— Як реагує організм на навантаження у спеку? Адже ви звикли працювати, коли надворі мороз...
— За роки у спорті організм звикає до всього. Буває, біжиш на ролерах, а надворі плюс 35. А взимку гаруєш при мінус 15. Така вже наша робота.

http://galsports.com/News.aspx?id=12985

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.