Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:32:17

Валерій Куліч: Україні сьогодні не вистачає духу перемоги і духу переможця

05.04.2017   08:12Агенцiя

— Дуже добре, що призери олімпіад активно долучаються до пропаганди олімпійського руху в області. Адже ми повинні усім дітям Чернігівщини показати, що чемпіонами стають такі ж звичайні люди, — зазначив на засіданні виконкому відділення НОК України в Чернігівській області його голова Валерій Куліч.— Це важливо, бо сьогодні Україні не вистачає духу перемоги і духу переможця.

За той рік, що голова ОДА очолює обласне відділення НОК, олімпійський рух в області значно активізувався і вийшов на новий щабель. Як повідомили на засіданні, у рейтингу Національного олімпійського комітету України Чернігівське обласне відділення за підсумками попереднього року стало кращим в країні. Такий результат став можливим завдяки великій кількості та масовості спортивних заходів та покращанню їх матеріального та фінансового забезпечення.

До заходів популяризації олімпійського руху долучилися майже 170 тисяч мешканців області з усіх районів. Найбільш масовими стали «Олімпійський день» (15425 учасників), «Олімпійський урок» (59516 учасників), спортивна розминка «Do like Olimpians» (29265 учасників) та інші. Особливу увагу у своїй роботі обласне відділення НОК приділяло відпочинку й оздоровленню дітей загиблих учасників АТО.

Інший напрям діяльності відділення — розвиток олімпійських видів спорту в області.

— Основним нашим завданням минулого року було поліпшення не стільки кількісних, скільки якісних показників, — розповіла заступник голови відділення НОК України в Чернігівській області Ніна Лемеш. — Ми прагнули не лише якісніше проводити спортивні заходи, а й більше залучити спонсорської допомоги, збільшити розміри грошових винагород спортсменам та тренерам за високі спортивні досягнення. Таким чином нам вдалося залучити один мільйон триста вісімдесят тисяч гривень.

У поточному році робота в цьому напрямку триває. І вже під час сьогоднішнього засідання було вручено сертифікати на придбання спортивного обладнання чотирьом спортивним федераціям області: спортивного покриття для полу — федерації настільного тенісу, пари весел — федерації веслування на байдарках і каное, борцівського килима — федерації вільної та греко-римської боротьби, гідрокостюму — Центру фізкультури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Під час сьогоднішнього засідання було затверджено Положення про визначення кращого спортсмена та тренера місяця і вручено нагороди переможцям січня та лютого. Ними відповідно стали: серед дорослих спортсменів — Руслан Ткаленко та Ірина Варвинець; серед молоді – Христина Дмитренко та Сергій Телень. Кращими тренерами січня – лютого визнано спортивні подружні пари Зоців та Ворчаків.

Крім того, виконком обласного відділення НОК затвердив перелік спортивних заходів на поточний рік та прийняв рішення про участь у заснуванні Агенції регіонального розвитку, покликаної генерувати проекти для розвитку об’єднаних територіальних громад.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.