Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:03:35

Поліцейські запросили старшокласників відвідати школу олімпійського резерву з біатлону

20.02.2017   07:49Агенцiя

Прагнучи поєднати у свідомості юних українців поняття відповідальності за власне майбутнє та здорового способу життя, працівники сектору ювенальної превенції ГУНП в Чернігівській області спільно з ФСТ «Динамо» організували відвідання групою старшокласників лижно-біатлонного комплексу, де куються перемоги вітчизняного олімпійського резерву.

— Працівники поліції не тільки намагаються пояснити дітям та підліткам суспільне зло від правопорушень, асоціальної поведінки, розкрити небезпеку вживання наркотиків, алкоголю та тютюнопаління, — уточнила мету акції начальник сектору ювенальної превенції ГУНП в Чернігівській області підполковник поліції Ольга Панкратова. — а й яскраво продемонструвати альтернативу хибній поведінці. І найкращим, здоровим та змістовним варіантом є спорт. Ми прагнемо долучити до активного спортивного життя якомога більше дітей та підлітків.

В рамках спільного профілактично-оздоровчого заходу поліцейські, представники ФСТ «Динамо» та фахівці Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, розташованого на околиці обласного центру, провели для групи старшокласників чернігівських шкіл ознайомче тренування з лижного спорту. Після цього відбулися імпровізовані змагання для тих підлітків, які відчули в собі бажання і готовність помірятися силами з однолітками.

Прикметно, що для багатьох присутніх підлітків це були не просто перші лижні змагання в житті, а й узагалі перший досвід пересування на лижах. Тому організатори вирішили обмежитися мінімальною дистанцією перегонів — 150-метровим колом (саме на ньому чернігівські біатлоністи, майбутня гордість національної збірної, відпрацьовують проходження стандартних штрафних кіл в разі недосить влучної стрільби). Та й цього відрізку вистачило, аби спортивні пристрасті спалахнули не на жарт.

Для проведення змагань всі учасники були вишикувані на одну лінію. Хвилююча мить і старт. Всі ринулись вперед. Яскравішим був фініш групи. Повна відсутність лижного досвіду у більшості компенсувалася гострою жагою перемоги.

Підсумком веселого і корисного заходу стало символічне нагородження переможців і призерів — вручення кожному солодкого подарунку, а переможцям ще й грамоти. І, звичайно, колективне фото на пам’ять. Погляд на цей знімок повертатиме учасників змагань у цей радісний день і спонукатиме пережити всі ті емоції ще раз. А відтак — постійно агітуватиме їх за здоровий спосіб життя і нагадуватиме, що кожен є відповідальним за власне майбутнє.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини