Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:42:56

Перемогу святкував “Орел”. ФОТОрепортаж

04.05.2012   14:57Агенцiя

На базі 1-ої окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, що дислокується в селищі Гончарівське Чернігівської області, завершився VIII Військово-патріотичний збір для молоді, приурочений Дню Перемоги.

Організатор цього заходу, Всеукраїнська громадська організація “Громадський Рух “За Майбутнє” спільно з Міністерством оборони України в рамках програми патріотичного виховання української молоді та для популяризації військової служби, зібрав понад 250 учнів старших класів та студентів 1-3 курсів вишів з Києва, Київської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Житомирської та Чернігівської областей. Вони виборювали першість у трьох десятках видів змагань розбитих за специфікою на військовий, спортивний, туристичний та культурний блоки.

Всі учасники традиційно розподілялися за віковою категорією на 4 табори: “Сокіл”, “Орел”, “Барс” та “Рись”. Кожна команда мала власну форму та стяг.
В перший день збору після розселення та церемонії відкриття всіх учасників чекала поїздка на військовий полігон, де відразу розпочалися змагання між командами.
Перш ніж вийти на вогневі рубежі, учасники удосконалювали свої навички у підготовці до вогню, наведенні на цілі, заряджанні та розряджанні зброї тощо. Потім всі хлопці та дівчата виконали вправу стрільби з АК-74.

Також юнаки виконали нормативи підготовки до бою з положення лежачи, одяганні особистого захисного комплекту та розбиранні і збиранні зброї. А на малому полігоні військової частини учасникам зборів продемонстрували можливості бойової техніки, що є на озброєнні бригади. Зокрема, танк Т-64 БМ “Булат”, БМП-1 та ЗРК “Тунгуска”.

Другий день збору розпочався на майданчику тренування розвідувальної роти, де було організовано тактичне заняття з використанням симулятора бойового контакту.
Табори на лазерні бої виставили по дві команди з сьома бійцями в кожній, які поділили на дві групи. До складу кожної команди увійшли п’ять піхотинців озброєних АК-47 або АКС, кулеметник з РПК та снайпер з СКС.

– Бої тривали по 10 хвилин. Кожен гравець мав по 8 життів. У автоматників було 10 магазинів з 30 набоями, у снайперів 10 по 10 та у кулеметників 10 по 45 відповідно. Влучні постріли з автомату забирали одне життя, з кулемета – 3 і зі снайперки – 4, – пояснив правила бою керівник військово-спортивного клубу “Полігону альфа 11-Т” Юрій Лісневич.

За результатами боїв в обох групах кращими стали бійці з табору “Барс”. Як переможцям, їм надали право випробувати свою майстерність проти розвідників танкової бригади. І там вони теж довели своє лідерство в лазерному бою.
Паралельно відбулося проходження туристичної смуги перешкод, що складалася з подолання різних ланок переправ. Виборювали перемогу по п’ять представників з табору. Тут найкращий результат показав табір “Орел”.

Цього ж дня відбулися змагання з надання першої медичної допомоги і бігу на 100, 1000 метрів та естафети 4 по 250 метрів.
Ввечері юнаки змагалися в інтелектуальних та культурних конкурсах.
У третій день збору команди показали свої знання і навички з топографії та орієнтування на місцевості. Також відбулися поєдинки з футболу та волейболу, змагання з рукопашного бою.

Цього ж дня хлопці та дівчата продемонстрували свої вміння у метанні гранати на дальність та протидії газовій атаці. А силові види змагань були представлені виконанням нормативів у згинанні та розгинанні тулуба, підтягуванні на поперечині, віджиманні на паралельних брусах, жиму гирі.
Ввечері на учасників збору чекала тактична смуга перешкод. Завершився третій день змагань конкурсом кмітливих та винахідливих.

Наступного дня на плацу 1-ої окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України відбулася церемонія закриття VIII Військово-патріотичного збору.

Командир Військово-патріотичного збору Михайло Харечко у вітальному слові поздоровив учасників збору.

– Ви наше достойне майбутнє. Бажаю вам подальших успіхів та перемог. Любіть Україну, працюйте наполегливо, вірте у власні сили і постійно ідіть вперед, – наголосив він.

Справжнє святкове дійство влаштував присутнім Військово-музичний оркестр Сухопутних військ Збройних Сил України.

Координатор проекту Денис Олійник оголосив загальні результати змагань. Перше місце виборов табір “Орел”. Табори “Рись”, “Барс” та “Сокіл” посіли друге, трете та четверте місця відповідно.

Всіх переможців Військово-патріотичного збору в командному та індивідуальних заліках нагороджено цінними подарунками, кубками, грамотами, подяками та пам’ятними статуетками. А студенти, які брали участь у зборі з міста Києва отримали Студентські картки за активну участь у громадському та студентському житті від Київської міської державної адміністрації.

Вадим Мисник

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини