Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:25:01

Найкращі спортсмени найкращої збірної завітали на зустріч до голови ОДА

03.09.2016   10:11Агенцiя

Зустріч голови облдержадміністрації Валерія Куліча з чемпіоном і призерами Чемпіонату світу з літнього біатлону відбулася в робочому кабінеті голови.

Спортсмени-члени найрезультативнішої збірної у світі та їхні тренери поділилися враженнями від змагань, обговорили перспективи розвитку біатлону та необхідну для цього підтримку влади.

Перш за все Валерій Куліч, який крім виконавчої влади в області очолює також і регіональний осередок Національного олімпійського комітету, привітав земляків із добрими результатами на літньому Чемпіонаті світу з біатлону, який завершився 28 серпня в естонському місті Отепя. Українська збірна, яка була представлена 24 спортсменами, 8 серед яких – чернігівські, зібрала найбільший медальний урожай і посіла перше місце у командному заліку, – повідомила директорка Департаменту сім’ї, молоді і спорту Чернігівської ОДА біатлоністка Ніна Лемеш. Особливою приємністю стало ще й те, що 5 із 11 медалей збірної команди України завоювали саме представники Чернігівщини:

- Антон Мигда – майстер спорту України з біатлону, дворазовий чемпіон світу з літнього біатлону серед юніорів 2016 р., вихованець СДЮШОР з лижного спорту обласної організації ФСТ Україна та ДЦОП з біатлону (тренери Олександр Васильович Ворчак і Світлана Леонідівна Ворчак);

- Максим Івко – майстер спорту України з біатлону, бронзовий призер Чемпіонату світу з літнього біатлону 2016 р., вихованець СДЮШОР з лижного спорту обласної організації ФСТ Україна та ДЦОП з біатлону, (тренери Олександр Васильович Ворчак і Світлана Леонідівна Ворчак);

- Сергій Семенов – Заслужений майстер спорту України з біатлону, срібний призер Чемпіонату світу з літнього біатлону 2016 р., вихованець ШВСМ та ДЦОП з біатлону, (тренер Олександр Володимирович Семенов);

- Ірина Варвинець – Заслужений майстер спорту України з біатлону, бронзова призерка Чемпіонату світу з літнього біатлону 2016 року, вихованка СДЮШОР з лижного спорту обласної організації ФСТ Україна, (тренери Микола Миколайович Зоц, Жанна Степанівна Зоц, Віталій Серафимович Паршуков).

Також, крім слів щирої вдячності від голови ОДА, спортсмени отримали за його посередництва й матеріальну подяку. Понад 32 тисячі гривень грошової винагороди чернігівцям-членам збірної та їхнім тренерам надав партнер НОК в області – ПрАТ «Чернігівський автозавод».

Безумовно, спортивна спільнота щиро вдячна меценатам і спонсорам, які докладають зусиль до підтримки і розвитку спорту. Але, на переконання Валерія Куліча, базове фінансування спортивної інфраструктури області повинно мати системніший характер і більший об’єм. Саме про можливість утримання і розвитку спортивних баз області коштом громади Чернігівщини говорили на зустрічі голова ОДА і тренери чемпіонів.

Актуальність питання одразу підкреслили обидві сторони діалогу. Бо ті спортивні об’єкти, які свого часу будувалися чернігівцями і розташовані на теренах області, у більшості своїй зараз перебувають у державній власності, що передбачає їх утримання з Державного бюджету. Об’єм цього фінансування і його оперативність, на жаль, не є достатніми, а форма власності виключає можливість залучення коштів обласного бюджету.

Одним із варіантів розв’язання проблеми є передача об’єктів спортивної інфраструктури у власність громади області – створення на їхній базі комунальних підприємств обласної ради. Це дасть можливість здійснювати повніше і гнучкіше фінансування, – переконаний Валерій Куліч. Адже громада Чернігівщини зможе приділити більше сил та уваги забезпеченню своїх земляків-спортсменів та власної спортивної інфраструктури.

Учасники зустрічі завершили її у доброму гуморі та з домовленістю про продовження консультацій.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини