Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:34:20

Кубок України. Десна - Ворскла 1:1 (2:4). Така хитка рівновага

22.08.2015   21:37Агенцiя

Кубок України. 1/16 фіналу Кубок України. Десна - Ворскла 1:1 (2:4). Така хитка рівновага - изображение 1 Кубок України. Десна - Ворскла 1:1 (2:4). Така хитка рівновага - изображение 2 Чернігів. Стадіон ім. Ю. А. Гагаріна "Десна" (Чернігів) - "Ворскла" (Полтава) 1:1 (п. п. 2:4) Голи: Кондратюк, 57 – Даллку, 18

"Десна": Сітало – Жук (Кравченко, 120), Мельник, Єлісєєв, Сухомлинов – Щедраков, Кондратюк – Бовтрук (Малюк, 114), Чепурненко, Кисіль – Есеола (Чуланов, 108).

"Ворскла": Ткаченко – Сапай, Даллку, Дитятьєв, Пердута – Чеснаков – Громов, А. Ткачук, Міщенко, Бартуловіч (Скляр, 103) – Шиндер (Баранник, 46, Симінін, 65).

Попередження: Сухомлинов – Громов, Міщенко, Чеснаков

Вилучення: Сапай, 50 (фол останньої надії)

В новій формі (а-ля київське "Динамо" десятирічної давнини – з діагональною білою смугою на темно-синьому фоні) але без лідера Єгора Картушова (проблеми зі зв’язками) чернігівці вийшли на кубковий поєдинок аби перервати двоматчеву серію з домашніх поразок. Гості теж не бажали продовжувати серію з 5 нехай і нижчим за статусом) відзначилися чернігівці. Кисіль, який вийшов на позицію Картушова на лівому фланзі заробив штрафний вже на 2-й хвилині. Чепурненко подав, а Щедраков, несподівано стартових нічиїх у чемпіонаті. Можливо тому стартові хвилини вийшли досить активними.

Першими, як і належить господарям (вискочив з-за спин захисників і ледве не переправив м’яч в сітку коротким дотиком з 2 метрів.

Але гості вже до 10-ї хвилини вийшли вперед за моментами. Причому кожного разу в центрі уваги опинявся Шиндер. Спочатку його удар парирував Сітало, потім воротар знову випередив форварда на мить, не дозволивши йому вискочити на порожні ворота, а в третьому епізоді Шиндер вже готовий був замикати навіс з правого флангу, але траєкторію м’яча знову змінив Сітало.

Побачивши, що у нападаючого справи не йдуть, до воріт "Десни" пішли захисники "Ворскли" - Пердута і Даллку. Спочатку лівий бек, підключившись в атаку лівим флангом з меж карного майданчика небезпечно пробив в кут. Сітало зреагував і м’яч від його рукавички влучив у стійку і вийшов на кутовий, який став результативним. Бартуловіч навісив і албанський центрбек без перешкод переправив м’яч в сітку.

Після цього гра перейшла в сплячий режим, який не дуже вдало спробували вимкнути Кондратюк (з 4-5 метрів пробив повз ворота, але навіть якби влучив, рахунок би не змінився - офсайд) і Ткачук (після довгого навісу несильно бив головою з 10 метрів – Сітало чітко обрав позицію і без проблем спіймав м’яч). А решта – класичне "одні не можуть, а інші не хочуть".

Початок другого тайму дав надію. Есеола вперше за матч вдало відкрився і отримав дальній пас, рвонувши з центру поля на зустріч з голкіпером, але був завалений руками на газон захисником. Арбітр цілком справедливо за фол останньої надії вигнав Сапая (а це був саме він) з поля. І відразу ж могло прийти подвійне покарання. Чепурненко зі штрафного пробив настільки сильно, що Ткаченко зафіксувати м’яч не зміг, але Бовтрук, який першим опинився на підборі, з 4 метрів примудрився пробити невлучно.

Але те, що не вдалося на 50-й хвилині, шикарно було зроблено на 57-й. Жук на фланзі класно прийняв м'яч на груди, відразу прокинувши собі на хід, і залишив позаду Пердуту. Той намагався схопити опонента за футболку, але чернігівець встояв на ногах і, зробивши два кроки, віддав пас в район кута карного майданчика на набігаючого Кондратюка. Ветеран не менш класно пробив з льоту в нижній ближній кут – Ткаченко з кидком запізнився.

Деякий час команди усвідомлювали що відбувається (хоча чернігівці, маючи перевагу в одного гравця, виглядали активніше), а потім почалися гойдалки.

На 75-й хвилині гості встигли провести дві гострі контратаки, які можна заносити до футбольної енциклопедії на літеру "Е" (егоїзм Есеоли) і "Ч" (чудасія Чепурненка). Перший втік на ще одне побачення з голкіпером (цього разу не по центру, а з флангу), але замість того, щоб пробити з гострого кута чи віддати на партнера, що набігав паралельним курсом, дочекався контакту від Даллку і впав, натякаючи на пенальті. Добре, хоч попередження не отримав.

А за 30 секунд Чепурненко в схожій ситуації замість того, щоб віддати пас ліворуч чи праворуч на вільних одноклубників пробив з 18 метрів значно вище воріт.

Те, що "Десна" мала помітну перевагу підтверджує остання заміна від Сачка. ЗА 10 хвилин до завершення матчу вже був готовий на поле вийти не Ковпак, а опорник Скляр. Тобто, завдання №1 було не дотиснути господарів, а хоча би дотягнути до фінального свистка. Втім, Скляра з бровки тренер про всяк випадок відкликав після того, як судома завалила на поле Дитятьєва. Мабуть, зрозумів, що варто почекати, щоб не лишитися вдев’ятьох.

Так і дотягнули до екстра-таймів. Причому за "Десну", яка відіграла без замін, було дещо страшно. Принаймні Кондратюк, складалося таке враження, ледве пересувався полем, як і Кисіль. А тут ще Жука зупинила судома, і "Ворскла" стартувала з супермоменту – Чеснаков після навісу бив головою з лінії воротарського і Сітало вібдбив м’яч в поперечину.

"Десна" відповіла на останній хвилині першого з додаткових таймів. Бовтрук змістився з правого флангу ближче до центру і низом пробив в ближній кут – Ткаченко витягнув м’яч. І тут же Бовтрук з Кисілем обіграли лівий фланг захисту "Ворскли" елементарною стіночкою. Втім останній бив вже з занадто гострого кута.

В четвертому таймі Олександр Рябоконь нарешті зробив першу заміну, за що відразу почув критику від тих вболівальників, яким стало образливо за Есеолу. Нерви не витримали і тренера, який емоційно відповів трибунам: "не может он уже играть!".

А останнім акордом міг стати епізод імені Жука і Сухомлинова. Перший вирізав довгу діагональ з правого фланга в центр карного майданчика, а там Сухомлинов в дотик переправляв м’яч в напрямку воріт. Ткаченко завмер на місці і лише поглядом провів кулю, яка пролетіла поруч з хрестовиною.

А в серії пенальті схибили Кондратюк, який пробив дуже втомлено (цілком прогнозовано) і Чуланов, який пробив значно вище. Взяти удари Ченпурненка, Кравченка, Чеснакова, Ткачука, Скляра та Дитятьєва у голкіперів шансів не було.

http://www.ua-football.com/ua/ukrainian/cup/1440243116-kubok-ukrayini-desna-vorskla.html

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини