Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:44:41

Десна - Геліос 0:1. Природний рекорд, футбольний рекорд. ФОТО

17.08.2015   10:31Агенцiя

Спека. В Чернігові за 131 рік спостережень рівень води в Десні впав до рекордно низького рівня. Засушило й "Десну" - в чемпіонатах України двома домашніми поразками чернігівці не стартували ніколи.

Перший небезпечний момент команди створили на 18-й хвилині. А до того – розіграш в центрі поля, з півдесятка зіткнень, кілька зірваних смиканням за майку спроб "Десни" контратакувати і багато часу, щоб подивитися на експерименти Олександра Рябоконя. Дискваліфікованого Чепурненка по позиції замінив Кравченко, але цим головний тренер не обмежився, надавши шанс дебютувати в основі Каркошкіну. Той зайняв позицію лідера "Десни" Картушова на лівому фланзі, а сам Картушов і Бовтрук протягом гри ділили між собою центральну зону і правий фланг.

Лише в середині тайму нарешті трибунам довелося зірватися на ноги. Костянтин Кравченко перехопив м’яч і спробував втекти флангом від Комарницького. Втім, побачивши вже через два метри, що втекти не вийде, вирізав класну діагональ на Кисіля. Той не добіг до м'яча не більше 10 сантиметрів – торкнувся його лише волоссям.
 
Після цього "Десна" остаточно заволоділа ініціативою. Наприклад, в 25 хвилину вмістилося відразу три гольових моменти, головними героями яких стали Каркошкін і Зарубін. Спочатку на першого ледь не пройшла діагональ через півполя – момент прочитав голкіпер, який випередив опонента на долю секунди. Інакше би отримав вихід сам на сам.

Потім Картушов навісив з правого флангу і Зарубін двічі поспіль виручив після зрізки когось зі своїх і потужного удару з 6-7 метрів від Каркошкіна.

І нарешті третя хвилі атаки завершилася вертикальною передачею і ударом того ж Каркошкіна з гострого кута в зовнішній бік сітки.

Наступним не використовувати моментом почав Кисіль. Двічі з інтервалом в 10 хвилин він в карному майданчику без опіки отримав дві шикарні передачі з лівого флангу – від Бовтрука і Картушова. Але першого разу після зупинки м’яча довго підбирав ногу для удару і дочекався захисника, а вдруге форвард вирішив пробити з льоту, а вийшов легенький пас в руки голкіперу.

Така марнотратність обернулася неприємностями. Перший дзвіночок дав Субочев, якому не заважали пробити з 22-23 метрів. М'яч просвистів поруч з хрестовиною. До третього дзвінка гості вирішили не доводити – за хвилину до перерви вийшли вперед зусиллями опорників. Штрафний, призначений біля лівої бровки виконав Задоя – а Луценко в повітрі переграв всіх і вгатив головою м'яч в сітку з лінії воротарського.

До теми:  А поле то – КРИВЕ! ФОТОрепортаж

Другий тайм чернігівці почали з явними намірами якнайшвидше відігратися. Вже перша ж атака закінчилася діагональним пасом з правого флангу від Картушова. Каркошкін вискакував з-за спин центрбеків, але зовсім трішки не дотягнувся до м’яча. Але після цього – як відрізало. І навіть заміни (з поля пішли найактивніший і найнепомітніший гравці) гру не освіжили.

Більше того, якби Кравченко пощастило, то м’яч після його зрячого дальнього удару влучив би не в поперечину, а в ворота. А на 74-й хвилині після гарматного удару Кравченка ворота господарів вже рятував Сітало.

Чернігівці прокинулися лише наприкінці матчу, влаштувавши справжні гойдалки. 83 хвилина – довгий навіс з центра поля, скидка головою Картушова – і Кондратюка, який вже замахнувся для удару з 6-7 метрів в останню мить накрив Лобойко. 85 хвилина – Кравченко чудово ставить корпус і видає пас на Кічу, який обіграв останнього захисника, але зустрів перед собою голкіпера "Десни".

87 хвилина – Мельник, витримавши класну паузу прихованим пасом вивів сам-на-сам Грищенка, але в шпагаті ногу встиг виставити Бордіян. 89 хвилина – Субочев зі штрафного, призначеного на лінії карного майданчика, змушує Сітала демонструвати всі свої вміння. Голкіпер витягнув м’яч з-під поперечини. 92 хвилина. Картушов з потенційно небезпечного штрафного запускає м’яч метрів на 5 вище воріт…

Був на останніх хвилинах ще й епізод, який дав привід чернігівським вболівальникам нарікати на суддівство (так, наче не було купи розбазарених моментів в першому таймі і стоячої гри по перерві) – Бовтрука в карному майданчику дещо притримали, після чого той дещо картинно впав на газон. Епізод з серії "на розгляд арбітра". Арбітр вирішив, що боротьба проходила в рамках правил. Після матчу, йому це пригадали найбільш радикальні глядачі, запустивши в напрямку суддів пластикову пляшку з водою.

Чернігів. Стадіон ім. Ю. А. Гагаріна
"Десна" (Чернігів) - "Геліос" (Харків) 0:1
Гол: Луценко 44

"Десна": Сітало – Жук, Мельник, Єлісєєв, Сухомлинов – Щедраков – Картушов, К.Кравченко (Кондратюк, 62), Бовтрук, Каркошкін (Грищенко, 62) – Кисіль (Чуланов, 80).

"Гелиос": Зарубін – Бордіян, Лобойко, Гершман, Комарницький – Задоя, (Крапивний, 70), Луценко – Панасенко (Агапов, 63), Субочев, Кіча – С. Кравченко (Сартіна, 86).

Попередження: Грищенко – Кіча, Луценко, Задоя, Кравченко, Крапивний, Зарубін

ua-football.com

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини