Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:43:05

Десна - Динамо-2 1:2. Неймовірний ендшпіль з поразкою

03.08.2015   11:06

Суперники давно добре знають одне одного – регулярно зустрічалися не лише в першій лізі, але й в "товарняках".

 І навіть серйозні кадрові зміни влітку (чернігівці втратили 4 гравців основи, а кияни пережили одну з наймасшатбніших ротацій за останні роки) на ситуацію особливо не вплинули. Справа в тому, що в старті "Динамо-2" вийшов лише 1 новачок (інша справа – на лавці лишилися тільки необстріляні новобранці), а у господарів таких виявилось троє.

Тому на розвідку час не витрачали. Вже на 5-й хвилині створили момент. Чепурненко зі стандарту навісив на дальню стійку, а там Єлісєєв випередивши опікунів бив головою. Пробив вище, чим врятував Бущана від ганьби – голкіпер легковажно зробив кілька кроків вперед і зупинився, відкривши майже всю площину воріт.

Гості відповіли гольовим епізодом. Ісраїлов розхитав правіше від центральної вісі Сухомлинова і Єлісєєва, проскочив між ними в карний майданчик "Десни" і добігши майже до лицьової лінії зробив простріл низом вздовж воріт. Ніхто не завадив ані руху м’яча, ані Панфілову, який на дальній стійці з двох метрів розстріляв ворота Сітала.

На те, щоб прийти до тями чернігівцям знадобилося 6 хвилин. Єгор Картушов потішив публіку, коли замахнувся для удару з кута карного майданчика, чим змусив Чорноморця і Очігаву виконувати лутци і замість пострілу віддав пас в район 11-метрової позначки на Чепурненка. Під удар поверненця по-хокейному кинувся хтось з центрбеків киян. Євген намагався пояснити арбітрам, що удар був заблокований за допомогою руки, але безрезультатно.

Наступні 30 хвилин запам’яталися хіба що двома жовтими картками з інтервалом у 20 секунд. Опорник "Динамо-2" Цибульник отримав покарання за те, що руками перервав спробу Картушова втекти в контратаку, а форвард чернігівців Есеола розпустив руки у боротьбі з Очігавою, забезпечивши роботою лікарів киян, які протягом 2-3 хвилин ліквідовували наслідки розсічення брови "динамівця".

І лише на останніх хвилинах "Десна", яка більше володіла м’ячем, створила пару моментів. Активізував гру Есеола, який до того весь тайм простояв на межі офсайду. Спочатку він в суперкороткому спринті випередив Очігаву і навісив з лицьової в центр карного майданчика. Там самотній Бовтрук продемонстрував, що з Ібрагімовічем в одну секцію з тхеквондо він не ходив – карколомний стрибок йому ще місцями вдався, а от удар – зовсім ні.

А в компенсований час житомирський африканець ще раз втік від опікунів, пробивши з гострого кута в сітку з зовнішнього боку.

У перерві Олександр Рябоконь логічно вирішив, що вміння Костянтина Кравченка професійно розводити руки, демонструючи незгоду з арбітрами, навряд чи допоможе "Десні" зрівняти рахунок і прибрав інертного півзахисника, який не відпрацьовував в обороні і в атаці нічого не створив. Кисіль, що вийшов на заміну (повернувся після невдалих спроб працевлаштуватися в Білорусі) міг вже в дебюті другого тайму забити гол.

Автором гольової передачі ледве не став Жук. Правий бек "Десни" промчав по флангу і віддав пас в центр і назад – на лінії карного майданчика. Кисіль вклав в удар всю силу, але Бущан видав феноменальний сейв, витягнувши м’яч з дев’ятки і перевівши його на кутовий. За пару хвилин Жук знову опинився в епіцентрі подій, коли несподівано опинився на позиції форварда після вертикального пасу з центра поля, але силову боротьбу з захисником і воротарем за верховий м’яч програв.

Відповідь "Динамо-2" була куди менш цікавою: Цибульник зарядив метрів з 30, але м’яч пролетів над поперечиною. А от Бовтрук був куди більш вигадливішим – з лінії карного майданчика в натовпі бив не на силу, а намагався міні-парашутиком закинути м’яч під стійку – Бущан без проблем накрив снаряд.

Але всіх перевершив Есеола. Отримавши на 60-й хвилині чудовий пас від Кисіля, який відіграв опонентів, форвард замість того, аби швидко розвернутися (час був, суперники – не поруч), вирішив з 13 метрів пробити п’яткою. З 13 метрів п’яткою, Карле! Силу такого удару уявити нескладно – Бущан встиг поправити гетри поки м’яч до нього докотився.

"Десна" продовжувала тиснути, але гостроти явно не вистачало. Тому й друга заміна від Олександра Рябоконя, який змінив одного форварда на іншого (а більше в розпорядженні тренера нема), читалася. Есеола, який, схоже, став покаранням чернігівським вболівальникам, що насміхалися над Деребчинським, звільнив місце для Грищенка.

І гострота прийшла – на 77-й хвилині після подачі кутового Вадим Мельник ледве не зрівняв рахунок, коли головою пробив в дальній кут. М’яч під поглядом завмерлого Бущана фактично облизав стійку воріт і вийшов за межі поля.

Розв’язка настала за хвилину до кінця основного часу. Кондратюк після закидання рвався до воріт Бущана, але боротьбу Трубочкіну програв. Правда, "динамівець", на думку, арбітра "чітерив" - чи зіграв рукою, чи затримав суперника руками. Обурені гості нічого не змінили, а Чепурненко чітко реалізував 11-метровий.

На куражі чернігівці могли виривати перемогу, але Бовтрук не зумів втекти від захисника, Кисіль з вигідної ситуації з 10 метрів пробив вище воріт, а Грищенко програв боротьбу супернику, маючи шанс вискочити сам на сам…

Але останнє слово лишилося за гостями. Панфілов, отримавши м’яч в центрі поля, пройшов трохи вперед без перешкод і метрів з 27-30 несподівано пробив в ближній кут – впритул зі стійкою на незручній для голкіпера висоті. Сітало витягнувся в струну, але врятувати команду не зміг. 1:2. Акубардія на лавці запасних так святкував, що встиг заробити попередження, а от чернігівці на те, щоб зрівняти вдруге рахунок часу вже не мали.

Чернігів. Стадіон ім. Ю. А. Гагаріна

Десна (Чернігів) - Динамо-2 (Київ) 1:2

Голи: Чепурненко 89 (пен.) - Панфілов 6, Панфілов 90+4

Десна: Сітало – Жук, Мельник, Єлісєєв, Сухомлинов – Щедраков – Бовтрук (Кондратюк, 85), Кравченко (Кисіль, 46), Чепурненко, Картушов – Есеола (Грищенко, 72)

Динамо-2: Бущан – Трубочкін, Братков, Очігава, Чорноморець – Цибульник – Акубардія (Петров, 88), Ісраїлов (Жикол, 75), Суарес, Панфілов – Маїк (Дмитренко, 90+2).

Попередження: Есеола 28, Кисіль 65 - Цибульник 26, Трубочкін 88, Акубардія (лава запасних) 90+5

Сергій Кириченко, спеціально для UA-Футбол

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.