Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:03:14

Реформування дитячого спорту — шлях для його розвитку

08.07.2015   15:13Агенцiя

Дитячо-юнацький спорт мають всебічно підтримувати як на рівні держави, так і на місцях, — упевнений кандидат у народні депутати України Геннадій Корбан. Адже це в першу чергу — здоров’я підростаючого поління і майбутнього держави, виховання характеру і самодисципліна.

 

Але, на жаль, чиновники нехтують таким важливим аспектом. Якщо на зарплатню ще якось дають, то всі інші потреби, як-то спортивний інвентар, змагання — не фінансують. Про це та інше говорили тренери дитячо-юнацької спортивної школи №1 та батьки вихованців на зустрічі з Геннадієм Корбаном.

«Приємно, що до нас на зустріч завітав Геннадій Корбан, — сказав директор Сергій Романчук. — До нас раніше ніхто не приходив і нашими справами не цікавився. Якось обходять дитячий спорт стороною. Тому його візит ми сприйняли з радістю».

Геннадій Олегович розповів про свій життєвий шлях. Торкнувся і питань спорту, висловив власне бачення реформування системи дитячо-юнацького спорту, який сьогодні кинутий державою, вірніше, чиновниками, які приймають рішення, на виживання. «Сьогодні ніхто не переймається питаннями дитячого спорту, не приділяє цьому навіть мізерної уваги. Цей напрямок виживає переважно за рахунок батьків та спонсорів. У Дніпропетровську ми здійснили місцеву реформу — знайшли людей, готових підтримати ДЮСШ і передали їм великі спортивні школи в аутсорсинг, тобто уклали відповідні угоди на управління. Тепер ці школи розвиваються, а вивільнені кошти передали на організацію спортивних змагань», — розповів Геннадій Корбан.На думку кандидата, не треба боятися приймати рішення. Треба просто відповідально ставитися до своєї роботи і намагатися вирішити питання, а не шукати причину своєї бездіяльності.

Розмова вийшла конструктивною. Тренерів цікавило бачення кандидата щодо майбутнього позашкільної освіти. Геннадій Корбан упевнений, що за будь-яких умов потрібно зберегти дитячо-юнацькі школи. 

Зустріч залишила позитивні враження обох сторін. «Видно, що Геннадій Корбан — людина вольова і добре обізнана з багатьма аспектами. Ми говорили на одній мові. Щодо дитячого спорту він обрав вірний напрямок, оскільки добре усвідомлює, що про дітей потрібно піклуватися постійно. Нам потрібні такі люди. Думаю, що Чернігів піде за ним, а він нас не підведе», — поділилася думками заступник директора з навчально-тренувальної роботи Лариса Шевцова.  

Задоволені результатами зустрічі й батьки, які не менш тренерів зацікавлені аби дитячі спортшколи не тільки зберегли, а ще й фінансували. «Корбан суттєво відрізняється від інших політиків. У його словах повністю відсутній популізм. Все говорить конкретно і по суті. Одразу видно, що людина ділова», — говорить Наталія Соколовська.

Загалом усе, що стосується навчання, виховання та відпочинку дітей та молоді для кандидата у народні депутати Геннадія Корбана є завданнями пріоритетними.

PR

 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини