Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:59:24

Пройшов турнір з самбо пам'яті загиблих бійців спецбатальйону "Чернігів". ФОТОрепортаж

07.04.2015   10:31Агенцiя

Організатори відкритого турніру та абсолютного чемпіонату Чернігівщини з боротьби самбо серед чоловіків вручили родинам загиблих воїнів матеріальну допомогу.

Ідею вшанувати пам'ять бійців батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів» шляхом проведення таких змагань висунули ветерани міліції з організації «Громадський актив України».

Спецбатальйон поніс незворотні втрати 16 листопада минулого року в бою за Станицю Луганську. Як згадує безпосередній учасник бою Костянтин Давиденко, в районі залізничного переїзду у цьому населеному пункті група бойовиків чисельністю до 200 осіб вчинила спробу прориву на підконтрольну Українській владі територію.

На допомогу військовикам направилися бійці спецбатальйону, але потрапили в засідку. Їхній автомобіль зазнав обстрілу з гранатомета і автоматичної зброї. Та навіть тяжко поранені чернігівці відстрілювалися, доки не надійшла допомога.

В тому бою загинули троє бійців - 35-річний Андрій Іщенко, 30-річний Олександр Найдьон та 27-річний Вiктор Запека. Ще п'ятеро їхніх побратимів отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Голова організації «Громадський актив України», полковник міліції у відставці Петро Пекур пояснив: «Я сам в молодості брав участь у бойових операціях в Афганістані. Мені добре знайоме відчуття втрати товаришів, і цілком зрозумілі почуття батьків, чия дитина йде на війну, а тим паче - коли не повертається звідти живою. Тому я вніс раді нашої громадської організації пропозицію провести такий турнір, під час якого вшанувати пам'ять загиблих захисників України і матеріально підтримати їхніх рідних».

Спосіб вшанування пам'яті бійців - саме проведенням турніру з боротьби самбо - також був обраний не випадково. Один із загиблих героїв, Віктор Запека, чимало років свого життя присвятив цьому видові спорту, посідав призові місця на змаганнях обласного і всеукраїнського рівнів.

Відкритий турнір з боротьби самбо пам'яті загиблих бійців спецбатальйону міліції «Чернігів» відбувся в обласному центрі у неділю, 5 квітня. Урочистий парад учасників змагань розпочався хвилиною мовчання за загиблими. Організатор турніру Петро Пекур представив спортсменам та глядачам присутніх батьків та родичів полеглих бійців. Також він вручив кожній родині матеріальну допомогу від громадської організації, яку очолює.

Звертаючись у відповідь до організаторів та учасників змагань, мати загиблого міліціонера Олександра Найдьона Валентина Олексіївна висловила щиру подяку за зусилля, спрямовані на якомога довше і міцніше збереження пам'яті про її сина та його загиблих побратимів.

Від імені керівництва УМВС України в Чернігівській області спортсменів привітав тимчасово виконуючий обов'язки першого заступника начальника УМВС - начальника слідчого управління Євген Гончаров. Він побажав кожному учасникові змагань здобути той результат, на який він заслуговує, і завершив вітання традиційно: «Нехай переможе найсильніший».

Першими на татамі вийшли справді якщо не найсильніші, то вже точно найбільш досвідчені борці. У стартовій частині турніру відбулися двобої майстрів спорту в абсолютній ваговій категорії. За результатами сутичок переміг Олексій Ніженко, 2 місце завоював Ігор Бурий, замкнув трійку призерів Руслан Мельник.

Позитивне враження на суддівську колегію та вболівальників справили також борці-юніори. Ці підлітки досить недавно розпочали свої тренування, але в ході змагань демонстрували незламну волю до перемоги і досягли значних спортивних результатів.

Як підкреслив Петро Пекур, «Громадський актив України» має твердий намір перетворити турнір пам'яті загиблих бійців спецбатальйону «Чернігів» на традиційний і проводити його щороку о цій же порі.

 

ФОТО Віктор Кошмал

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини