Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:53:16

Рябоконь: "На Меморіалі Макарова у нас не було жодної легкої гри"

23.01.2015   13:17Агенцiя

Головний тренер першолігової Десни Олександр Рябоконь розповів про зміни в команді під час зимового антракту, участь в Меморіалі Макарова та подальші плани.

Олександр Рябоконь

Олександр Рябоконь

22 січня Десна завершила виступи на Меморіалі Макарова, зігравши внічию з колегами по першій лізі – Динамо-2. Проте, зважаючи на міць суперників на чолі з четвертою командою Прем’єр-ліги (Олімпік з Донецька), навряд чи слушно буде казати, що чернігівці провалили свій виступ. Тим більше, що завдання на товариських змаганнях завше не тільки (і не стільки) турнірні. А ось із іншим завданням – проведенням першого етапу передвесняної підготовки – команда під керівництвом Олександра Рябоконя, судячи зі всього, впоралась. З головним тренером «сіверян» ми поговорили на найнагальніші теми зимового антракту.

– Олександре Дмитровичу, цьогоріч серед ваших суперників по Меморіалу Макарова були не лише звичні Динамо-2 і Десна, а й прем’єр-ліговий Олімпік. Як оціните рівень турніру, котрий традиційно для вашої команди стає першим етапом зимової підготовки?

– В цілому, якщо говорити про нашу групу, то вона була досить пристойною. Жодної легкої гри у нас не було. Якщо судити по рівню нашої групи, то турнір став сильнішим порівняно з минулим роком.

– Трішки незвично було бачити вашу команду без Картушова, котрий зумів реанімувати свою кар’єру в Десні…


– Картушов знаходиться в пошуках вищої за рівнем команди – щось там йому агент підшукує.

– Але, якщо не поталанить, він до вас повернеться?


– Не виключаємо таку можливість – ми не проти.

– Хто ще покинув команду?

– На жаль, покинули наші лави нападник Юрій Фурта, воротар Андрій Федоренко. Був на перегляді в Олександрії Михайло Козак – можливо, він туди й перейде, якщо клуби досягнуть між собою згоди.

– Ті троє, хто повернувся в Десну після певної перерви – Єлісєєв, Крамар та Гулордава – залишаться у вас?

– В першу чергу, мова про Єлісєєва та Крамара. Я не проти, якщо вони погодяться грати за Десну.

– Грати в Десні нині треба погоджуватися? Є якісь проблеми у клубу?

– Я думаю, що проблеми зараз є майже у всіх команд. У нас так прийнято, що ми про проблеми намагаємося менше говорити, а життя покаже, як воно буде.

– Як сформульовані для вас завдання на весняну частину сезону?

– Особисто мені хочеться зробити ще хоча б один крок вперед – порівняно з п’ятим місцем минулого чемпіонату. Якщо це вдасться – думаю, всі в клубі будуть задоволені.

– Десна названа серед невеликого переліку клубів, які подали документи на прем’єр-лігову атестацію. Це означає, що є відповідні завдання, чи просто клуб хоче перевірити свою готовність на більш віддалену перспективу?

– Наскільки я знаю, це просто було запропоновано комітетом з атестування відразу декільком командам, які посідали високі місця. Тож це більше була ініціатива від комітету, ніж наша.

– Раніше після Меморіалу Макарова ви відправлялися на другий етап підготовки в Крим. Уже відомо, де продовжите працювати цієї зими?

– Поки що питання вирішується. Скоріше за все, це буде десь на Закарпатті, хоча, можливо, візьмемо участь ще в якому турнірі.

– Під час звітного турніру Десна переглянула небагато потенційних новачків. Це означає, що селекція у вас буде точковою, чи слід очікувати новобранців уже на наступних зборах?

– Селекція буде точковою, тому що зараз важкі часи, і ми будемо робити акцент на зіграність наших хлопців, довіру один до одного. Я не бачу сенсу міняти гравців. Таких, що на порядок вище класом, ми навряд чи знайдемо і навряд чи зможемо запропонувати щось в нашій команді. А таки, що на порядок краще або на порядок гірше, нема сенсу брати. Треба працювати з тими, кому довіряєш. І важливо, щоб самі хлопці одне одному довіряли.

– Думаю, не помилюся, якщо припущу, що у тренера, який привів свою команду до чвертьфіналу Кубка України й місця в п’ятірці першої ліги, є певні варіанти продовження кар’єри в інших клубах…

– У будь-якому разі, я допрацюю у Десні цей чемпіонат. А далі – час покаже, як буде в футболі й у житті…

Артур Валерко, Football.ua

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.