Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:24:49

Десна - Олександрія 3:1. Дебютне фіаско лідера

10.11.2014   08:28Агенцiя

Нинішня "Олександрія" - особливий суперник для чернігівців. Адже тут зібралося немало "сіверян" (уродженців області, вихованців і екс-гравців) - Ломко, Сухоцький, Старенький, Чепурненко…

 Але матч очікувався цікавим не лише тому: "Олександрія" нетипова команда для Першої ліги, яка не закривається біля власних воріт навіть на виїзді, а отже - дає грати супернику.

Вже в дебюті гості це продемонстрували. Пономар вже в першій атаці ледь не вийшов сам на сам, але заліз в мінімальний офсайд. А ще за хвилину його вже на мить випередив Сітало, який видряпав м'яч з-під ніг форварда.

Втім, як швидко почали, так швидко і згорнулися. Наступні хвилин 10-12 на полі було повне затишшя. А потім "Десна" забила гол. Картушов, змінивши лівий фланг на правий, добіг до бокової лінії карного майданчика і прострілив на силу. Там Кондратюк підставив ногу прямо перед голкіпером, який вискочив на перехват, і м'яч за "парашутною" траєкторією полетів в дальню дев'ятку. Чи встиг на стійці Мельник штовхнути м'яч в сітку, чи він і без допомоги капітана "Десни" туди залетів - за спинами захисників не було видно. Але партнери кинулися вітати саме Петра Кондратюка.

Гості відповіли ледь не миттєво. Леонов, який змінив Голенкова, що отримав пошкодження стегна вже в дебюті гри (привіт від Жука, підкат якого був жорстким, але не грубим) промчав лівим флангом і прострілив вздовж воріт на висоті коліна. Кондратюк ледь не став автором дубля - м'яч після рикошету пролетів поруч зі стійкою.

Ветерану "Десни" так сподобалося бути в центрі подій, що він вирішив не зупинятися. Зупинив його лише Леонов, який у власному карному майданчику з порушенням правил перервав рейд дев'ятого номера "Десни" Пенальті мав би виконувати сам постраждалий, який є штатним виконавцем 11-метрових, але йому саме надавали допомогу за межами поля після того зіткнення. А Картушов пробив не кращим чином: влучив в поперечину, після якої м'яч полетів далеко в поле - добивати звідти не було кому.

І знову на момент "Олександрія" відповіла моментом. Леонов потужно вдарив метрів з 20-22, змусивши голкіпера демонструвати свою майстерність

Хорошим ударом відзначився і Жук, який успішно пішов в атаку, увірвався з правого флангу в штрафний майданчик і несподівано для себе опинився без опіки - між ним і голкіпером виник коридор. Захисник вирішив не зближуватися, а пробити. На жаль, прямо в руки голкіперу.

Наступний момент, вартий уваги, стався хвилин за 7-8 - футболістам потрібна була пауза. Перервав її Грицук. Отримавши м'яч на лінії карного майданчика, він витримав класну паузу і пробив по воротах. Причому робив це не на силу, як очікувалося, а технічно - по дузі в дальній кут. Сітало зіграв прекрасно, перевівши м'яч на кутовий.

Щоб охолодити суперника "Десні" не лишалося нічого іншого, як забити вдруге. І зробив це головний герой матчу. Після дальнього навісу Деребчинський виграв боротьбу в повітрі, скинувши м'яч в район 11-метрової позначки, звідки Кондратюк в шпагаті носком проштовхнув снаряд під опорну ногу голкіпера у ворота.

На останок ще Деребчинський після невеличкої паніки захисників зумів пробити метрів з 5. Удар заблокували захисники.
Другий тайм знову почався з моменту Пономаря, якому не вистачило кількох сантиметрів, щоб першим опинитися на м'ячі в 3-4 метрах від воріт. Відповідь господарів була такою ж перспективною. Але удар з 16 метрів у виконанні Кондратюка пройшов вище воріт. "Це перебор, Пєтя", - подумалося. Хет-трик то вже було б занадто.

Гості, які до 52 хвилини використали 4 заміни, темп значно підняли. Особливо відзначився Іващенко, який з інтервалом менше ніж у хвилину завдав два небезпечних удари по воротах. Обидва рази удари супроводжувалися рикошетами, після який м'яч пролітав в лічених сантиметрах від поперечини і штанги відповідно.

Чим довше у гостей не виходило відігратися, тим більш грубо вони грали. Тому свідченням і жовті картки, і епізоди, коли арбітр не показав попередження: грубу гру Пономаря, який по-хокейному бортонув Смалька на асфальт, він не помітив, а Леонову, який ледь не вивів з ладу Щедракова, не наважився показати другу жовту.

Лікарі на поле виходили не рідше, ніж футболісти на заміну.

І тут лідери все ж забили. Імереков зіграв як кваліфікований баскетболіст, поставивши заслон у воротарському майданчику (!) перед голкіпером і трьома захисниками. А далі все повільно, як у повторі, - п'ятисекундне тупцювання на місці, розворот, несильний тичок, м'яч так же повільно пролітає повз купу ніг і потрапляє в сітку.

Здалося, що гості на підйомі дотиснуть, але "Десна" витримала і організувала показову контратаку. Почав її Кондратюк, який видряпав м'яч біля власного карного майданчика, і запустив вперед Деребчинського. Той пробіг півполя і віддав ліворуч на Козака. Щоб перехопити у підкаті пас, Імерекову не вистачило 2-3 сантиметрів - і гравець "Десни" вискочив сам на сам, розхитав голкіпера і відправив м'яч в сітку. Це була перемога!

Решта 20 хвилин запам'яталися лише замінами "Десни", регулярними виходами на поле лікарів (Деребчинський, схоже, вилетів надовго після контакту з воротарем "Олександрії") і небезпечним моментом імені Імерекова, який пробив головою трішки вище воріт.
 

Чернігів. Стадіон ім. Ю. А. Гагаріна
"Десна" (Чернігів) - ФК "Олександрія" 3:1

Голи: Кондратюк 16, Кондратюк 40, Козак 71 - Імереков 63
На 20-й хвилині Картушов не забив пенальті (поперечина)
"Десна": Сітало, Жук, Мельник Каваців, Смалько, Щедраков, Козак, Воронченко (Чуланов, 85) Кондратюк (Фурта, 90+4), Картушов (Бовтрук, 89) - Деребчинський (Агапов, 78).
ФК "Олександрія": Новак, Сухоцький (Ломко, 52), Шендрик, Імереков, Микицей, Запорожан, Голенков (Леонов, 13), Банада, Грицук (Іващенко, 46), Старенький (Коломоєць, 41), Пономар.
Попередження: Картушов, Смалько - Леонов, Іващенко, Микицей, Пономар, Банада

UA-Футбол

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини