Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:39:31

У Чернігові відроджується стендова стрільба. ФОТОрепортаж

21.06.2014   17:48Агенцiя

У Чернігові ініціативна група спортсменів відновлює такий вид стрілецького спорту, як стендова стрільба, що раніше розвивався у нашому місті. І навіть були майстри спорту в такому класі.

А на сьогоднішній день, дякуючи директору магазину «СТРЕЛОК», в Чернігівській області 21 червня пройдуть перші змагання  з компакт-спортингу, який включає в себе стрільбу по літаючим тарілкам. Цей  вид спорту досить розвинений в Київській області, Рівному, Донецьку, Севастополі, Одесі, Полтаві та Херсоні.

У змаганнях мають право прийняти участь всі бажаючі, але тільки зареєстровані члени мисливського товариства Чернігівської області.

Реєстрація учасників та сплата внесків за змагання з 8-00 ранку. Перший постріл о 9-00.

Переможець змагань отримає дуже дорогий приз – рушницю Італійського виробництва. За другі та треті місця організатор змагань пропонує теж достойні призи.

Окрім цього підчас змагань буде організоване харчування. Всі внески будуть витрачені на організацію змагань та призовий фонд. Треба сказати – це дорогий вид спорту, який потребує спеціальної території – стрільбища. Таке стрільбище вперше організоване в с.Снов'янка біля Чернігова на території бувшого космічного підприємства.

За правилами змагань кожний учасник приймає участь у змаганнях зі своєю рушницею та набоями. Зброя може бути любого калібру та любої системи. А для набоїв жорсткі умови – дріб №7, вагою не більше 28 грамів. Учасники змагань діляться на дві категорії; спортсмен-мисливець та мисливець-спортсмен згідно класифікації. Для спортсмена-мисливця на змаганнях буде запропоновано 40 мішеней та 80 пострілів. На кожну мішень дозволяється зробити по два постріли. Для мисливця-спортсмена – 30 мішеней та 60 пострілів. Ось такі умови змагань та призи. Залишається тільки побажати всім учасникам змагань побажати влучних пострілів та чудової літньої погоди.

Довідка. Стендова стрільба — один з підрозділів стрілецького спорту. Змагання зі стендової стрільби проводяться на відкритих стрільбищах.
Стрільба ведеться з гладкоствольних рушниць дробовими зарядами по спеціальних мішенях-тарілочках. При влученні навіть декількох дробин у тарілочку, вона розбивається. Мішені робляться із суміші бітумного пеку (компонент використовуваний для виробництва асфальту) і цементу, і викидаються в повітря за допомогою спеціальної машини. У цей час розробляється й впроваджується екологічна технологія виробництва мішеней, що виключає використання компонентів, що наносять шкоду навколишньому середовищу. Коріння стендової стрільби належать до змагань мисливців, які стріляли по птахах з мисливських рушниць. Такі змагання проходили в Європі (у першу чергу в Англії) вже в Середні віки. Наприкінці XI століття - початку XX століття, у тому числі й на декількох перших Олімпійських іграх, стрільці вели вогонь по живих голубах, яких підкидали в повітря. Потім голубів змінили на тарілочки. Стендова стрільба входить у програму Олімпійських ігор і є однією з найстарших олімпійських дисциплін. Уперше медалі в стендовій стрільбі були розіграні на ІІ Олімпійських іграх у Парижі в 1900 році, і відтоді стендова стрільба входила до програми всіх Ігор, за винятком 1904 і 1936 років. З 1996 року змагання чоловіків і жінок проводяться окремо. Чемпіонати світу зі стендової стрільби проходять із 1935 року. Всі змагання проходять під егідою Міжнародної федерації спортивної стрільби (ISSF). На змаганнях на круглому стенді в 2000 року український спортсмен Микола Мільчев встановив вічний олімпійський рекорд і повторив світовий, вибивши 150 мішеней з 150. Цей рекорд можна тільки повторити, але не перевершити.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини