Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:54:36

Засідання Асамблеї Чернігівського обласного осередку НОК України

26.12.2011   18:56

26 грудня голова обласної державної адміністрації, голова обласного осередку НОК України Володимир Хоменко провів IV Асамблею Чернігівського обласного осередку НОК України, участь у якій взяли віце-президент Національного олімпійського комітету України Валерій Борзов, члени та почесні члени обласного осередку, представники федерацій олімпійських видів спорту, керівники районних та міських осередків НОК України, керівники структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту райдержадміністрацій, міст Чернігова, Ніжина, Прилук.

Перед розглядом питань порядку денного засідання, керівник області виконав почесну місію щодо вшанування видатних спортсменів Чернігівщини, які протягом року успішно виступали на чемпіонатах світу та Європи.

Звітуючи перед присутніми про діяльність обласного осередку за період з жовтня 2010 року по грудень 2011 року, голова облдержадміністрації, голова обласного осередку НОК України Володимир Хоменко зупинився на основних моментах його роботи.

Зокрема, він відзначив, що за звітний період значно збільшилась кількість проведених заходів під олімпійськими гаслами, а значить більше залучено дітей та молоді до ідей олімпізму.

На високому організаційному рівні були проведені заходи НОК України на території області, зокрема: “Олімпійський день” на Чернігівському стадіоні ім. Ю.Гагаріна, де до змагань були залучені учасники обласної спартакіади серед державних службовців.

Добре зарекомендували себе і такі заходи. як “Олімпійський урок”, “Олімпійський тиждень”, в яких взяли участь близько 60 тисяч осіб. На центральному стадіоні Чернігова відбулося спортивно-театралізоване свято за участю олімпійської чемпіонки Олени Костевич та її колег по збірній команді України, а також ветеранів олімпійського руху. Спеціально до “Олімпійського уроку” обласним осередком було випущено буклет-запрошення до спортивних секцій. Майже у всіх дитячих оздоровчих закладах були проведені заходи “Олімпійське літо”.

Гарним доповненням до цих заходів стали Всеукраїнська велоестафета “Спорт для всіх єднає Україну” та міжнародна естафета “Всесвітній біг заради гармонії”.

На високому організаційному рівні в Чернігові були проведені обласні “Ігри чемпіонів”, а переможець обласних змагань команда Бахмацької школи № 5, виступаючи на Всеукраїнських змаганнях в Артеку, зайняла перше місце.

В цьому році було започатковано проведення Всеукраїнського видовищного заходу для дітей “Олімпійське лелеченя”. Виступаючи на фінальному етапі в Артеку, команда Дегтярівської середньої школи Срібнянського району в неофіційному командному заліку зайняла перше місце.

Активне сприяння з боку обласного осередку надається спорту вищих досягнень. Як результат – на офіційних міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків цьогоріч завойовано 106 медалей в 15-ти видах спорту, з яких 32 золотих, що майже вдвічі більше порівняно з минулим роком. Підготовлено 15 майстрів спорту України, 5 майстрів спорту міжнародного класу, 2-х Заслужених майстрів спорту та 2-х Заслужених тренерів України.

Найвагоміші здобутки маємо в біатлоні, кульовій стрільбі, боксі, кікбоксингу, легкій і важкій атлетиці, боротьбі дзюдо та сумо, веслуванні і настільному тенісі.

Вісім спортсменів області продовжують активну підготовку до літніх 2012 року Олімпійських та троє спортсменів-інвалідів до Параолімпійських ігор у м. Лондоні.

Зважаючи на обмежені можливості місцевих бюджетів, керівництвом обласного осередку для поліпшення фінансового забезпечення олімпійської програми залучено потужних спонсорів, зокрема, компанію “САН Інбев Україна”, якою на підтримку олімпійців виділено 350 тис.грн.

Першу для Чернігівщини персональну ліцензію на право участі в літніх Олімпійських іграх у м.Лондоні виборола стрільчиня Олена Костевич.

Успішно набирають рейтингові олімпійські бали на міжнародних змаганнях дзюдоїстки Наталія Смаль, Оксана Діденко та Марія Буйок. Виконала олімпійський норматив легкоатлетка Ольга Завгородня, яка стала чемпіонкою Всесвітньої Універсіади в бігу на 800 метрів.

Як підкреслив очільник області, спортсменам-кандидатам профінансовано у повному обсязі участь у навчально-тренувальних зборах та відбіркових і ліцензійних змаганнях. Для них придбано інвентарь, обладнання та ексклюзивні предмети екіпіровки. Всі, хто виборов ліцензії на участь в Олімпійських іграх, та їхні тренери отримують щомісячні стипендії.

Понад 130 представників області підготовлено до основного і резервних складів збірних команд України, які представляють нині нашу область на міжнародних змаганнях із 28-ми видів спорту.

Не залишаються без уваги з боку керівництва обласного осередку і майбутні олімпійці: нового року буде укомплектована штатна збірна команда області з резервного спорту.

Розпорядженням голови облдержадміністрації 35-ти молодим обдарованим спортсменам та 10-ти спортсменам-інвалідам установлені щомісячні стипендії.

За підсумками 10 місяців в рейтингу зі спорту вищих досягнень область піднялась на 11 місце в Україні, а в зимових видах спорту – на 3 місце серед усіх областей України.

Завдяки підтримці голови правління ВАТ “Завод сухого молока та масла”, депутата обласної ради Кияновського Віктора Павловича на додаток до традиційно багатих на спортивні здобутки сільських районів вперше заявили про себе на міжнародній арені юні спортсменки Ічнянщини, здобувши перемоги і призові місця на чемпіонаті світу.

Під постійним контролем і увагою керівництва обласного осередку робота щодо зміцнення матеріально-спортивної бази.

Для роботи обласного осередку виділено окреме приміщення, яке було відкрито в урочистій обстановці за участю президента НОК України, Героя України Сергія Бубки.

Ведеться другий етап робіт по капітальному ремонту об’єктів державного підприємства “Олімпійський навчально-спортивний центр “Чернігів” (стадіон ім. Ю.О. Гагаріна), а саме – бігових доріжок та підтрибунних приміщень.

Виділено земельні ділянки та здійснено конкретні організаційні кроки щодо будівництва в м.Чернігові льодового палацу та спортивного комплексу з критим плавальним басейном у м.Прилуки.

Керівництвом обласного осередку підтримано ініціативу представників громадськості і бізнесу та разом з ними активно опрацьовується питання щодо будівництва в наступному році в м.Чернігові критого футбольного манежу та Будинку здоров’я і спорту.

Цього року в обласному драмтеатрі було проведено “Бал чемпіонів”, де урочисто вшанували кращих спортсменів, тренерів та активістів олімпійського руху з нагоди 10-річчя утворення обласного осередку.

Усі спортивно-масові заходи широко висвітлювались у засобах масової інформації. З нинішнього року почав діяти веб-сайт обласного осередку, на якому розміщено всю інформацію щодо розвитку олімпійського руху в області.

Підсумовуючи проведену роботу, голова облдержадміністрації підкреслив, що обласний осередок за звітний період зробив потужний крок вперед та висловив вдячність за співпрацю Національному олімпійському комітету України, членам Виконкому обласного осередку, ветеранам та активістам олімпійського руху. Роботу обласного осередку визнано задовільною.

З такою оцінкою погодився і віце-президент Національного олімпійського комітету України Валерій Борзов, за визначенням якого чернігівський обласний осередок НОК плідно працював протягом звітного періоду і має всі передумови для подальшої ефективної роботи.

Присутні також заслухали звіт ревізійної комісії та затвердили поточний кошторис фактичних грошових доходів та витрат обласного осередку за 2011 рік та план бюджету на 2012 рік.

“2012 рік за підтримки Президента України Віктора Януковича визначено роком спорту та здорового способу життя. Він і справді видається насиченим спортивними подіями: 13 січня у австрійському місті Інсбрук відкриваються перші зимові Юнацькі Олімпійські ігри; 8 червня розпочинається чемпіонат Європи з футболу; 27 липня у Лондоні відкриваються XXX-ті літні Олімпійські ігри, після них – Паралімпійські ігри.

В усіх цих змаганнях беруть участь спортсмени Чернігівщини. Це почесна, але й відповідальна місія. Бажаю вам наполегливо попрацювати та докласти всіх зусиль, щоб досягти в цьому році найвищих результатів”, підбив підсумок Володимир Хоменко.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини