Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:34:49

Первая лига. "Десна" - "Авангард" 1:0. Максимум очок при мінімумі затрат

04.11.2013   07:35Агенцiя

"Десна" (Чернігів) - "Авангард" (Краматорськ) 1:0 Голи: Кондратюк, 80 (з пенальті) «Десна»: Шевченко – Жук, Каваців, Мельник, Смалько – Щедраков, Кондратюк (Чуланов, 86) – Бовтрук (Мачуленко, 68), Чепурненко, Картушов – Агапов (Козак, 61). «Авангард»: Пуговкін – Ковальов, Візавер, Кравченко, Резніков (Тищенко, 76) – Швець, Войтенко –Ямполь, Свиридов (Печонкін, 67), Піднебенний – Маленко (Сангаре, 46, Расков, 88). Попередження: Піднебенний, Ямполь, Тищенко, Войтенко, Пуговікін, Печонкін – Картушов Вилучення: Піднебенний, 87 (друга жовта картка)

Після виснажливого 120-хвилинного матчу проти запорізького «Металургу» в рамках 1/8 розіграшу Кубку України, слід було очікувати суттєвих змін у складі чернігівської команди. Втім, Олександр Рябоконь зробив лише три заміни – Федоренка, який серію пенальті провів з розпухлим коліном, поступився місцем у воротах Шевченку, замість Фурти на вістрі атаки з’явився Агапов, а в центрі поля орієнтованого на захист Чуланова підмінив більш атакуючий Кондратюк.

Гості теж посеред тижня грали кубковий матч. Але він тривав мінімально можливі 90 хвилин, та й суперник у команди Сергія Шевченка представляв не Прем’єр-лігу, а другий дивізіон українського футболу. Коротше кажучи, саме фактор Кубку повинен був мати ключовий вплив на перебіг подій у поєдинку – легкої прогулянки, незважаючи на кризу «Авангарду» (7 матчів без перемог в чемпіонаті, з яких лише два завершилися внічию, плюс кубкова поразка), чернігівцям ніхто не пророкував.

Гра з самого початку набула статусу тягучої: невисокі швидкості, неточні довгі передачі через півполя, мінімум небезпечних ударів. До середини тайму в рамку по разу влучили Чепурненко зі штрафного і Картушов, але сказати, що Пуговкін врятував команду не можна – м‘яч прилітав прямо туди, де стояв голкіпер.

Щодо Шевченка, то йому найбільше проблем завдав асистент арбітра перед стартовим свистком, коли попросив воротаря зачепити сітку біля однієї з хрестовин. Сам би лайнсмен з огляду на зріст не впорався. Лише на 24 хвилині Піднебенний вдало головою замкнув навіс з флангу – Шевченку довелося витягувати м’яч з-під хрестовини і перевести його на кутовий.

До перерви гості ще двічі загрожували воротам «Десни», але Ямполь метрів з 40 потужно пробив прямо в руки Шевченку, а Маленко в перспективній ситуації (до воріт було метрів 9-10) недолуго махнув ногою повз м’яч. Чернігівці ж і взагалі на другу половину першого тайму видали Пуговкіну одзвольчий лист.

А от на старті другого тайму голкіперу гостей довелося несолодко. Він помилився на виході і дозволив Мельнику головою пробити по порожнім воротам метрів з 12. Парашут капітана «Десни» мав «розкритися» в сітці, але в останню мить Швець врятував ворота, вибивши м’яч на кутовий.

А далі – звична картина других таймів на стадіоні імені Гагаріна: чернігівці вмикають швидкості і суперник починає не встигати, помилятися, давати більше простору футболістам «Десни». Піднебенний не встиг за опонентом, збивши його в центрі полі – жовта картка. Ямполь помилився, намагаючись випросити у арбітра пенальті – жовта карта за симуляцію. Опорники Авангарду дали більше свободи Картушову – він, змістившись з флангу в центр пробив поруч зі стійкою з 25 метрів.

Щоправда, надовго запалу господарів не вистачило. Гра перестала бути цікавою хвилин на 25, аж поки Мачуленко не розхитав опонента на фланзі і не прострілив у воротарський майданчик. А там Козак, що стояв спиною до воріт спробував переправити м’яч в сітку п’ятою. Пуговкін в карколомному стрибку парирував удар.

Це стало точкою відліку нового увімкнення швидкостей. Цього разу воно дали результат дуже швидко. От тільки дії арбітра в останні 10-12 хвилин дали привід гостям після матчу говорити про несправделивість результату. Хоча, навряд чи Олексій Москаленко помилився при прийнятті ключових рішень. Просто вони вклалися в короткий відтинок часу, створивши ефект «вбивства» команди.

Раз. Картушова грубо збивають в центрі поля – жовта картка Войтенку.

Два. Щедраков виконує штрафний довгою передачею на лінію воротарського, де Ковальов спочатку двома руками міцно обійняв Козака, а потім і завалив його на газон. Пенальті.

Три. Ковальов, Візавер і Пуговкін занадто активно вимагають у рефері, щоб той передумав. Жовта картка найбільш агресивному - воротареві.

Чотири. Печонкін вирішує використати пасивний протест, демонстративно заступивши за півколо під час пробиття пенальті. Усне попередження від арбітра – нуль реакції. Ще один гірчичник.

П’ять. Піднебенний на лівому фланзі атакує Картушова, який вже встиг зробити передачу на протилежний край. Асистент арбітра, перед очима якого це відбувалося, сигналізує головному і той показує жовту картку, яка стала для Піднебенного вже другою.

Правда, п’ятий епізод стався вже після того, як Кондратюк реалізував пенальті (Пуговкін вгадав, але м‘яч летів у самісінький кут), а Чепурненко ледь не подвоїв рахунок, влучивши зі штрафного в поперечину воріт.

В компенсовані 4 хвилини гості пішли великими силами в атаку і довгий час контролювали м’яч на підступах до воріт Шевченка, але жодного удару так і не завдали. Мінімальна перемога «Десни».

http://www.ua-football.com/ukrainian/first/52758fba.html
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини