Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:09:29

П’ять тисяч кілометрів за шістдесят днів подолали учасники велопробігу «Свята Русь»

24.09.2013   13:36

Ініціатором такого веломарафону виступив мандрівник Антон Бондаренко. 23 вересня разом із іншими пробігу він завітав до Чернігова, де зустрівся із місцевими журналістами.

Зазвичай такі зустрічі проходили просто неба, але в останні дні погода цьому не сприяла і тому спілкування відбулося у клубі «Експертна думка».

Велопробіг «Свята Русь», присвячений 1025-річчю хрещення Русі, стартував 27 липня в день святкування. Чернігів – одне з останніх міст, куди заїхали велосипедисти перед фінішем у столиці. За словами організаторів пробіг - це православна місіонерська подорож, яка відбулася з благословення Святішого Кирила, Патріарха Московського і всієї Русі, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України і Високопреосвященнішого Філарета, митрополита Мінського і Слуцького, Патріаршого Екзарха всієї Білорусі.

    Учасники здійснили велоподорож по землях Русі X-XІІ століть. Вони побували у стародавніх містах - центрах князівств: Переяслові, Галичі, Володимирі Волинському, Полоцьку, Великому Новгороді, Ярославлі, Ростові, Суздалі, Муромі, Рязані, Новгород-Сіверському та Чернігові.

За два місяці учасники веломарафону змінювалися: хтось приєднувався на території Росії, хтось у Білорусії, хтось в Україні. Всього у веломарафоні взяли участь 16 чоловік. Найстаршому вже за 50, а наймолодшому 16 років.

Тетяна з Запоріжжя приєдналася до пробігу в Мені. І вона буде разом із групою фінішувати у Києві 25 вересня. За її словами велопробіг – це зовсім інші відчуття, ніж коли подорожуєш автомобілем або поїздом. Вона вважає, що вело подорож – це набагато кращий відпочинок, ніж море, пляж або диван.

«Важко перші п’ятсот кілометрів», - каже Антон Бондаренко. Він єдиний, хто крутив педалі всі 60 днів. Своєю нагородою в ході проекту він в першу чергу вважає зустрічі, які відбулися з різними людьми у містах, де він побував. Діти та дорослі всіх трьох країн зустрічали мандрівників дуже привітно і завжди пропонували допомогу. Це стосується і проходження кордонів. «Взагалі не було ніяких проблем з митницею і прикордонниками», - розповідає Антон.

Найбільше в дорозі велосипедистам не вистачало спілкування. Адже на дорогах не можна їхати по двоє, і тому не порозмовляєш. Антон Бондаренко розповів, що були дні, коли він їхав сам і лише сила волі та віра не давали йому зійти з дистанції. За його словами, такі проекти дають змогу зрозуміти на що здатна людина, який в неї характер та приховані його риси.

Велопробіг «Свята Русь» мав на меті не лише актуалізувати духовні цінності Православ’я та привернути увагу до здорового способу життя та цікавих життєвих проектів. В ході пробігу учасники допомагали збирати кошти на лікування 32-річного Богдана Приймачука.

Маршрут велопробігу "Свята Русь"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини