Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:43:54

Як у Чернігові готують майбутніх олімпійських чемпіонів

19.06.2013   08:10

На Чернігівщині триває реалізація нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Як це відбувається на практиці, на власні очі бачили журналісти обласних та міських ЗМІ, які побували у спеціалізованій дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву з лижного спорту Чернігівської обласної ради фізкультурно-спортивного товариства “Україна”.

Директор закладу Віталій Паршуков розповів, що школа відкрилася ще в 1978 році і на сьогоднішній день в ній займається 233 вихованці, працює 21 викладач, 9 з яких – заслужені тренери України. Половина вихованців спортивної школи – із сільської місцевості.

Останнім часом в школі відбулося багато позитивних змін, зокрема, за рахунок коштів державного і обласного бюджетів, а також спонсорської допомоги встановлено автономне опалення, реконструйоване стрільбище для біатлону, яке відповідає міжнародним стандартам, відремонтована їдальня, зроблений ремонт у кімнатах гуртожитку і постійно підтримується у належному стані лижо-ролерна доріжка.

Також Віталій Паршуков розповів про діяльність першого в Україні Державного центру олімпійської підготовки з біатлону, який відкрився цього року в Чернігові. Особливість цієї спортивної бази – постійно діючі тренувальні збори, саме тому сюди приїздять провідні спортсмени не лише з України, а також із сусідніх держав – Росії та Білорусі.

Загалом же, для організації фізкультурно-оздоровчої і реабілітаційної роботи та розвитку спорту вищих досягнень в області працюють 2 школи вищої спортивної майстерності (ШВСМ), 2 центри фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”, центр інвалідного спорту “Інваспорт”, 2 бази олімпійської підготовки (з біатлону та важкої атлетики), державний центр олімпійської підготовки з біатлону, 102 спортивні клуби, 57 громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, а також 54 спортивні школи (ДЮСШ).

З урахуванням ініціатив Президента України в області суттєва увага приділена відновленню наявних і будівництву нових відкритих спортивних ігрових та тренажерних майданчиків, першочергово – в закладах освіти усіх рівнів. Для цього планується виділення коштів з державного бюджету.

Так, завдяки співпраці з Мінмолодьспортом України “Олімпійському навчально-спортивному центру „Чернігів“” (колишній стадіон ім. Ю. О. Гагаріна) передбачено виділення з державного бюджету 6,6 млн грн на завершення капітального ремонту бігових доріжок і секторів із заміною синтетичного покриття та капітальний ремонт інфраструктурних об’єктів державного центру. У минулому році на стадіоні обладнано тренувальне футбольне поле розміром 60х80 метрів з найсучаснішою штучною травою.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини