Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:12:38

Світла пам'ять жива ...

30.05.2013   09:16Агенцiя

З 22 по 24 травня літній театр ЦПКіВ Чернігова жив боксом. Тут пройшов 1-й міжнародний турнір з боксу серед молоді присвяченого пам'яті Заслуженого Тренера України Руслана Саїда.

16-17 річні хлопці з Росії, Білорусії, Молдови та України зібралися в ці дні в нашому місті, щоб вшанувати пам'ять Руслана Ахмедовича і визначити найсильніших.
   
Рік тому, в ранньому віці, пішов з життя чудовий тренер і прекрасна людина Руслан Саїд. Але, і за той час, який він встиг прожити, Руслан встиг зробити достатньо, щоб вписати своє ім'я в історію чернігівського та українського боксу. Був одним з творців боксерського клубу «Надія», організував і провів багато змагань з боксу. Об'їхав зі своїми учнями багато країн. Підготував багато спортсменів, найсильнішим серед яких, по праву, є Дмитро Митрофанов. А за підсумками 2011 року Руслан Ахмедович зайняв 18 місце серед усіх тренерів світу з олімпійського боксу.

Ідея провести цей турнір з'явилася восени 2012 року, відразу після проведення матчу Україна-Білорусь у Чернігові. Чернігівська обласна та міська федерації боксу поставили собі таке завдання і змогли її реалізувати. Саме завдяки президенту обласної федерації боксу Володимиру Бондаренко, президенту міської федерації Євгену Артюху і старшому тренеру області з боксу відбувся цей турнір. Дуже приємно, що коли почалася підготовка заходу, то багато людей, які знали Руслана, відгукнулися на допомогу і підтримали таку подію. Генеральним партнером турніру виступила торгова марка «Мороженное Айс», яка також є Генеральним спонсором Обласної федерації боксу.

Три дні на рингу літнього театру йшли запеклі бої, за підсумками яких команда Чернігівської області посіла 1-е командне місце! Переможцями та призерами з нашої області стали Дмитро Куліда (52 кг), Денис Песоцький (64 кг) і Петро Іванов (75 кг).

Другі місця в активі у Рахмана Сабирова (56 кг) і Павла Іванова (64 кг), «бронза» дісталася Володимиру Рудич (56 кг) та Богдану Драчко (69 кг).

Приз за «Волю до перемоги» отримав Денис Песоцький, а «Кращим боксером» був визнаний Петро Іванов. Хлопців тренує Павло Примаченко в ДЮСШ «Колос».

Серед почесних гостей турніру можна виділити кращого чернігівського боксера, героя «Українських Отаманів», Дмитра Митрофанова, призера чемпіонату світу Романа Капітоненко та екс-чемпіона світу серед професіоналів Юрія Нужненка. Свято боксу закінчилося і ми дуже будемо чекати його продовження наступного року.

Президент Чернігівської обласної федерації боксу Володимир Бондаренко:
- Головне не словами, а реальними справами підтримувати наш спорт. Тоді можна буде розраховувати і на великий міжнародний успіх. Цей турнір - перший крок на нашому шляху.

Президент Чернігівської міської федерації боксу Євген Артюх:
- Приємно, що хлопці ростуть у своїй майстерності і даний захід яскраве тому підтвердження. Було нелегко в організаційних моментах, але головне те, що ми це зробили!

Старший тренер області з боксу Вадим Казанін:
- Рівень наших чернігівських боксерів неухильно зростає, а бої із зарубіжними суперниками дадуть їм необхідний досвід в русі до найбільшим висот.


Віце-президент Чернігівської федерації боксу
Валерій Бондаренко

До теми:  1-й Міжнародний турнір з боксу пам’яті Руслана Саїда

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.