Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 14:18:49

Друга ліга. "Десна" - "Славутич" 3:1. Наступна зупинка - перша ліга

20.05.2013   08:11Агенцiя

"Десна" (Чернігів) – "Славутич" (Черкаси) 3:1 19 травня. Чернігів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна "Десна": Федоренко – Жук, Мельник, Білий, Поліщук – Чуланов (Малюк, 82) – Луценко (Каваців, 90), Кондратюк (Стеценко, 78), Бовтрук (Мачуленко, 74) – Чепурненко – Плешаков (Фурта, 87). "Славутич": Юрчук – Кошелюк, Є. Тарасенко (Рева, 66), Монахов, Таран – О. Тарасенко (Шишкін, 75) – Чеботарьов, Панасенко, Захаревич (Гринишин, 88) – Сергійчук, Ушаков (Дацюк, 61). Голи: Плешаков, 20, 64; Чепурненко, 57 – Сергійчук, 15

До 5-ї хвилини господарі встигли заробити два кутових і змарнувати чудову нагоду для взяття воріт (Луценко легко обіграв на фланзі двох опонентів і вийшов на ворота, але з гострого кута пробив в зовнішній бік сітки). Все говорило про те, що вирішальний матч буде надзвичайно цікавим.

Втім, гості не знітилися, більше не припускалися помилок в захисті, а згодом взагалі повели в рахунку. Монахов пробив зі штрафного, призначеного за 35 метрів від воріт, Федоренко на потужний удар зреагував і відбив м’яч за всіма воротарськими канонами – вбік. На жаль, першим на підбір встиг реактивний Захаревич, який м’яко навісив на лінії воротарского майданчика, звідки Сергійчук головою легко переправив м’яч у ворота.

Гол став холодним душем у кращому розумінні, збадьоривши футболістів "Десни". І вже за 5 хвилин рахунок зрівнявся. Плешаков, немов танк, з суперником "на плечах" продавив захист гостей, вийшов сам на сам, але бив з гострого кута і влучив прямо в Юрчука. На щастя голкіпер "Славутича" зафіксувати снаряд не зміг, і сам Плешаков, підхопивши м’яча, з другої спроби все ж відправив його у ворота між двох захисників, що встигли підмінити свого голкіпера на лінії воріт.

Після такого обміну уколами, команди взяли паузу, яка дещо затягнулася, а завершилася двома поспіль обопільними люб’язностями. Спочатку Сергійчук вдало збалансував на межі офсайду, увірвався в карний майданчик "Десни", але чомусь вирішив глянути на лайнсмена: бува не зафіксував той положення поза грою. Цієї долі секунди вистачило, щоб Білий у підкаті встиг видряпати м’яч у форварда.

"Алаверди" від Луценка було ще більш вражаючим. Він "затоптав" на фланзі Монахова (так-так, може комусь не віриться, що потужного центрбека можна продавити, але так і було) і знову як на перших хвилинах вискочив на ворота під гострим кутом. Різниця лише в тому, що в першому випадку особливого вибору у вінгера "Десни" не було (партнери не встигли підтримати), а під завісу тайму на гольовий пас очікували Чепурненко і Плешаков, яким би ніхто не заважав пробити по воротах з 5-7 метрів. Луценко пробив сам і знову влучив у сітку з зовнішнього боку.

А вже перед свистком на перерву ледь не трапився кумедний епізод. Господарі заробили кутовий, і до різних кутів поля одночасно побігли Чепурненко і Жук. Обидва встигли встановити м’ячі, розбігтися… Добре, що Євген вчасно задумався: "чого це партнери по команді стоять до нього спиною?".

Другий тайм розпочався надцятими офсайдами (ще до перерви туди забігли ледь не всі форварди та півзахисники "Десни") і трішечки неточним ударом головою у виконанні Бовтрука. А потім стадіон вибухнув, ставши свідком беззаперечно найкращого голу чернігівців у поточному сезоні (а то й за кілька останніх років). Чепурненко підхопив м’яча майже в центральному колі, просунувся вперед і шаленим за потужністю і точністю ударом більше ніж з 30 метрів влучив під самісіньку хрестовину воріт "Славутича". М’яч від штанги влетів у сітку. Євген скинув футболку (за півхвилини отримає за це "гірчичник") і побіг обніматися до Олександра Рябоконя.

Після такого нокдауну "Славутич" спробував швидко відігратися і навіть запалив пожежу (чи то швидше захисники з воротарем) біля воріт "Десни", але Дацюк, який щойно вийшов на заміну не скористався панікою і не встиг проштовхнути м’яча у ворота.

Натомість "Десна" в контратаці збільшила перевагу. Жук прорвався правим флангом і віддав пас в центр штрафного майданчика, куди першим прибіг герой матчу Юрій Плешаков. Жодних шансів голкіперу форвард не залишив.

За великим рахунком, гості так і не оговталися після третього голу. Так, Сергій Пучков не присів ані на хвилину до кінця гри. Так, Ярослав Захаревич ще встиг змарнувати вихід сам на сам (браво, Федоренко!). Але перемога чернігівців і путівка в першу лігу вже відчувалися в повітрі. Більше того, "Десна" мала всі шанси, аби оформити перемогу з великим рахунком, але удар Білого зі штрафного (тепер браво, Юрчук) і постріл Бовтрука з кута штрафного майданчика в дальню дев’ятку (поруч з хрестовиною) результат на табло не змінили.

Чотири компенсовані арбітром хвилини глядачі провели на ногах, скандуючи "пєрвая ліга" і "судья – свісток". А потім почалося святкування. Обійми з вболівальниками, фото, автографи… Так, попереду ще три матчі плюс гра за чемпіонство, але сьогодні "Десна" святкує. Головну мету виконано – перша ліга чекає.

http://www.ua-football.com/ukrainian/2a/51991d88.html

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини