Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:53:44

Деснянські розвідники - бронзові призери чемпіонату збройних сил України з військового біатлону

22.02.2013   08:11

У Новоград-Волинському, що на Житомирщині, на базі 30-ої окремої механізованої бригади вперше в історії вітчизняного війська відбулась першість Збройних Сил України із зимового військового біатлону.

В змаганнях взяли участь 6 команд, які представляли 6-й, 8-й та 13-й армійські корпуси Сухопутних військ, високомобільні десантні війська, Повітряне командування "Центр" Повітряних Сил та 169-й навчальний центр Сухопутних військ, що дислокується на Чернігівщині. "Десну" представляли біатлоністи розвідувального підрозділу 300-го навчального танкового полку, де командиром полковник Едуард Москальов.

Урочисто відкрили турнір командир 8-го армійського корпусу Сухопутних військ генерал-лейтенант Петро Литвин та начальник управління фізичної підготовки Центрального управління підготовки та повсякденної діяльності військ Збройних Сил України полковник Олег Чернявський.

За умовами змагань військові біатлоністи мали подолати 5 кілометрів лижної дистанції та влучно здійснити 10 одиночних пострілів із автомата АК-74 по мішені.
- Змагання пройшли у нелегких погодних умовах, - повідомив полковник Чернявський. - Сніг був вкритий кіркою і їхати по ньому було непросто. Втім, досвідчені лижники впоралися із завданням.

За результатами змагань перше командне місце з результатом 34 хвилини 32 секунди здобула команда 27-го реактивного артилерійського полку, що в Сумах. Друге місце посіла команда спортсменів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряного командування "Центр" Повітряних Сил, третє -  за біатлоністами 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил. Деснянські розвідники показали час 41 хвилину 37 секунд.

  В особистому заліку найкращий результат у зимовому військовому біатлоні показав капітан Ігор Остапенко з Сумського реактивного артилерійського полку.
Переможців та кращих спортсменів організатори змагань нагородили кубками, медалями та грамотами.

 - Результати змагань показали, що у спорті перемагають команди тих військових частин, в яких велика увага приділяється фізичній підготовці, -  підсумував змагання полковник Олег Чернявський.

Вже влітку керівництво оборонного відомства планує провести змагання з літнього військового біатлону. Лижну гонку на 5000 метрів організатори змагань замінять на трьохкілометровий крос.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.