Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:31:58

На футбольному олімпі

19.11.2011   09:23Агенцiя

На розширеному засіданні виконкому обласної федерації футболу розглянуто й затверджено підсумки змагань, які проводилися в нинішньому році під егідою цієї організації. З цієї нагоди відбулася прес-конференція за участю Геннадія Прокоповича (голова ЧОФУ), Валерія Полєвого (почесний голова) і Анатолія Свистуна (перший заступник голови), які надали узагальнюючу інформацію про перипетії на футбольних полях.

Звання чемпіона Чернігівщини знову – вже вчетверте поспіль – виборола “Єдність-2” з Плисок, що на Борзнянщині. У першому колі до перемоги команду вели С. Бакун та В. Мар­ченко, у другому її тренували В. Стецюк, О. Кордюк та Є. Черніков. Загалом здобуто 51 очко з 60 можливих. Порівну поділити з плисківцями шість турнірних очок чемпіонату спромоглися ли­ше авангардівці Корюківки. Що ж, “Єдність-2” гідно тримає марку законодавця мод в аматорському футболі області, прийнявши естафету в “Єдності”. А головна плисківська команда перед тим, як здобути у всеукраїнських перегонах професійний статус, ставала найсильнішою на Чернігівщині, здобувала “срібло”. Як повідомив віце-президент футбольного клубу Анатолій Гаврильченко, золотих медалей першості нині удостоюються 20 футболістів. Це перш за все І. Крикнін, О. Шевченко, О. Заварін, О. Гаврильченко, М. Влаєв, С. Комар, О. Яловець, М. Легенда, Є. Беба, Р. Журба, О. Соловйов, С. Зуєвич. Чемпіонами Чернігівщини стали і Є. Голубчанський, В. Ментей, В. Бурмака, А. Марченко, В. Менщик, А. Ти­щенко, Р. Шарій, А. Волошин. А кращими в окремих ігрових лініях визнані воротар Іван Крикнін, захисник Сергій Комар, напівоборонець Олександр Гаврильченко, нападник Роман Журба. Вшанування нинішніх переможців має відбутися під час відзначення 10-річчя ФК “Єдність”, яке пройде у Плисках сьогодні.

Найбільшого ж прогресу в сезоні-2011 добився чернігівський ЮСБ. Коман­да, з якою плідно працює В. Постовий, вперше завоювала медалі обласної першості (й одразу – срібні). При цьому на нинішнє друге місце вона стрибнула з торішнього сьомого. Тим більш дивно, що президент цього футбольного клубу, так би мовити, на рівному місці вчинив скандал. Він не відправив свою команду на матч заключного туру в Плиски, абсолютно безпідставно наполягаючи на тому, що грати слід… у Чернігові. Але ж в обласному центрі ці суперники за взаємною згодою сторін мірялися силами в першому турі, коли у Плисках їхній поєдинок не міг відбутися з об’єктивних причин. Природно, що демарш обернувся для бунтівників технічною поразкою.

Не залишилася без медалей і ФК “Полісся” з Добрянки, яка “відвантажила” у ворота суперників найбільше м’ячів – у середньому 2,85 за гру. Відтак “полісянин” Олександр Цупрунов із 16-ма голами виграв змагання бомбардирів обласної першості, а граючий тренер Валентин Круковець (12 м’ячів) посів у цьому списку другу позицію. Принагідно зазначимо, що в осінніх матчах у складі молодої добрянської команди виходив на поле й Сергій Коваленко – вихованець чернігівського футболу, котрий зовсім юним “засвітився” в резерві італійського “Ювентуса”, а потім виступав за бельгійські “Стандард” (Льєж), “Локерен”, “Руселаре”, українську “Волинь” (Луцьк), білоруські “Торпедо” (Жодіно) та “Бєлшину”. Разом із тим, закінчивши дитячу футбольну академію в Донецьку, почав грати у ФК “Полісся” Максим Ча­ус – син президента футбольного клубу.

Слід додати, що майже до самісінького фінішу претендували на “бронзу” й авангардівці з Корюківки. Але фіаско у протистоянні з “полісянами” (раху­нок – аж 2:7) поховало їхні надії. Зате в сезоні-2011 вони вперше у своїй історії вибороли Кубок області. Тим часом “Авангард” був єдиним учасником нинішніх перегонів, який стартував в обласних першостях іще в радянські часи.
Як видно з підсумкової турнірної таблиці, що вміщується нижче, виборовши торік путівку у вищу лігу, ФК “Мена” не показала себе в еліті конкурентноздатною. Але, до честі менян, вони дограли до кінця чемпіонату. І, враховуючи здобуті футбольні уроки, збираються готуватися до нових стартів.

Чотирнадцять команд, що були розділені на північну й південну зони, змагалися в першій лізі. Переможцями стали “Маяк” із Лихачова Носівського району і “Технікум” (Сосниця). Відтак у них з’явилося право на вищолігівську “прописку”. А в чемпіонаті ветеранів, у якому взяли участь вісім команд, була“коронована” “Десна”. У двораундовому поєдинку за перше-друге місця чернігівці взяли гору над прилучанами – 1:0 і 0:0.
Що ж, загалом футбольний сезон-2011 на Чернігівщині виявився досить насиченим і цікавим. А знову футбольні позивні прозвучать на наших стадіонах уже наступної весни…

http://www.hvilya.com/news/na_futbolnomu_olimpi/2011-11-18-40
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини