Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:39:50

До Менської виправної колонії № 91, завітав силач. Засуджені готуються до Богатирських ігор

28.01.2013   16:07Агенцiя

З метою активізації спортивного життя засуджених та підтримки здоров’я керівництвом управління було прийнято рішення провести Богатирські ігри серед засуджених Менської виправної колонії № 91, де утримуються колишні співробітники правоохоронних органів.

До Менської виправної колонії № 91, завітав силач.

До Менської виправної колонії № 91, завітав силач.

Заслужений майстер спорту України Олександр Пеканов з Чернігова, який є триразовим чемпіоном світу та багаторазовим призером престижних міжнародних турнірів з богатирського багатоборства та рекордсменом світу у вправі “Мертва тяга” завітав до колонії для відбірного туру.

Завітав не просто так, а влаштував початковий етап конкурсу. Силач привіз із собою своє спортивне спорядження богатиря: газові балони з ручками, які використовуються у вправі “Прогулянка фермера”, “легке” бревно вагою 80 кг та гантелю на 60 кг.
Не дивлячись на складність вправ бажаючих спробувати власні сили виявилось чимало – 40 чоловік. Вік учасників досить різний. Наймолодшому учаснику було всього 20 років, а найстаршому – виповнилося майже 50.

Програма змагань була складена так, що всі бажаючі спробували свої сили. Засуджені чоловіки, натхненні побаченим, змагались на більшу кількість піднімань над головою 80 кілограмового вантажу. До богатиря їм звісно було далеко, проте всі отримали можливість показати свою міць. Під час проходження всіх вправ Олександр Пеканов розповідав про техніку підйому ваги та розкрив деякі професійні секрети богатиря. Загалом, багатьох засуджених цікавив і життєвий шлях силача, участь у різних конкурсах, різниця між українськими та іноземними богатирями.

По завершенню відбірних змагань до самого конкурсу Олександр Пеканов відібрав 10 чоловік, які показали найкращу техніку та найвагоміші результати.

“Сам конкурс відбудеться навесні, можливо в квітні, – зазначив Олександр. – Я не очікував, що серед чоловіків даного закладу буде стільки силачів, неймовірні результати показали всі, незважаючи на те, що не мають спеціальної підготовки і не являються професійними спортсменами”.

За словами начальника управління Державної пенітенціарної служби в Чернігівській області Олександра Доробалюка турнір набере значного розмаху, вправи будуть видовищні та складні, а керівництво колонії надасть можливість богатирю провести ті вправи, які він запропонує засудженим, навіть якщо це буде вправа буксировки автомобіля.


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини