Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 20:49:16

15 квітня: цей день в Україні і світі

15.04.2024   08:20Агенцiя

ДЕНЬ 782 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 782 RUSSIAN AGRESSION

15 квітня відзначають Всесвітній день мистецтва, Міжнародний день екологічних знань, День Макдональдса, Міжнародний день біомедичної лабораторії.

В Україні - День працівників карного розшуку.

Православна церква вшановує пам'ять апостолів від 70-ти Аристарха, Пуда і Трохима, мучениць Василини, Анастасії та інших.

День працівників карного розшуку України

Щороку 15 квітня Україна відзначає професійне свято - День працівників карного розшуку. Дата святкування обрана на честь дати створення в Україні секції судово-кримінального розшуку в 1919 році.

Кримінальний розшук відповідає за розслідування тяжких кримінальних злочинів. Фахівці карного розшуку виконують складні операції для того, щоб з'ясувати причини злочину та виявити самих зловмисників, а також з метою запобігання новим кримінальним діям.

Всесвітній день мистецтва

Дату святкування обрано на честь дня народження знаменитого Леонардо да Вінчі, який народився саме цього дня 1452 року. Подію заснувала Організація Об'єднаних Націй у 2012 році.

Міжнародний день екологічних знань

Міжнародний день екологічних знань відзначається світовою спільнотою щорічно 15 квітня. Організатори цього свята ставлять собі за мету - поширення екологічних знань планетою.

Міжнародний день біомедичної лабораторії

Міжнародний день біомедичної лабораторії - щорічна подія, яку відзначають 15 квітня, щоб відзначити важливий внесок учених-біомедичних лабораторій в охорону здоров'я.

Працівники біомедичних лабораторій проводять лабораторні дослідження, аналізують результати та надають точну і своєчасну інформацію постачальникам медичних послуг. Ці професіонали працюють за лаштунками, але їхня робота важлива для забезпечення точної діагностики та лікування захворювань.

День народження мережі Макдональдс

День McDonald's 15 квітня - відзначається в річницю першої франшизи McDonald's, яку 1955 року відкрив Рей Крок у Дес-Плейнс.

Ще цього дня:

1912 - В Атлантичному океані під час свого першого рейсу внаслідок зіткнення з айсбергом затонув лайнер "Титанік";

1920 - Під час I Зимового походу Дієвої армії УНР чорні запорожці захопили вузлову станцію Вознесенськ;

1943 - Союзники створили об'єднане командування морськими операціями в Середземному морі;

1948 - Відбулося перше військове зіткнення між ізраїльтянами та арабами;

1952 - Перший політ стратегічного бомбардувальника Boeing B-52 Stratofortress, одного з найбільших літаків свого часу;

2000 - На Північному полюсі приземлилися 22 українські парашутисти;

2001 - Свою першу перемогу в перегонах "Формула-1" здобув молодший брат триразового чемпіона світу Міхаеля Шумахера, Ральф Шумахер, який на машині "Вільямс" виграв Гран-прі на трасі в Сан-Марино;

2019 - Пожежа в Соборі Паризької Богоматері.

Церковне свято

Пам'ять апостолів від 70-ти Аристарха, Пуда і Трохима

Цього дня православна церква відзначає пам'ять апостолів від сімдесяти Аристарха, Пуда і Трохима. За переказами, вони були учнями і послідовниками святого Павла і разом із ним проповідували слово Боже.

День пам'яті мучениць Василіси та Анастасії

Святі мучениці Василіса й Анастасія жили в Римі, були навернені в християнство святими апостолами Петром і Павлом. Присвятили своє життя служінню Господу і допомагали переслідуваним християнам.

Іменини: Олександр, Анастасія, Андрій, Василина, Віктор, Леонід, Федір.
 

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.