Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 18:03:35

9 жовтня: цей день в Україні і світі

09.10.2023   08:47Агенцiя

ДЕНЬ 593 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 593 RUSSIAN AGRESSION



9 жовтня у світі відзначають Всесвітній день пошти.

В Україні - День ріелтора.

Православна церква вшановує пам'ять апостола Якова Алфеїва.

Всесвітній день пошти

9 жовтня - Всесвітній день пошти. Саме цього дня 1874 року 22 країни заснували Всесвітній поштовий союз. Уже тоді світ відчув гостру необхідність створення та розвитку міжнародної структури для забезпечення вільного руху поштових відправлень по всій планеті. Досі поштові послуги у світі не втратили своєї актуальності. У складі Всесвітнього поштового союзу - 192 країни, зокрема й Україна. Понад 85000 співробітників налічує національний поштовий оператор - Укрпошта. Також існують і успішно розвиваються приватні поштові компанії (Нова пошта) і кур'єрські служби.

День ріелтера

День ріелтера в Україні відзначають із 2000 року. Цю дату встановили на першому всеукраїнському з'їзді ріелтерів у 1999 році.

Ріелтер - експерт у сфері роботи з нерухомістю. Він виступає посередником із укладення угод з купівлі та продажу, оренди та інших операцій, пов'язаних із нерухомістю.

І хоча назва професії є сучасною, у ріелтерства дуже давня історія. Посередництво з торгівлі та операцій з нерухомістю існувало в усі часи.

Ще цього дня:

1918 - Обрання Фрідріха Карла Гессенського королем Фінляндії;

1920 - Польські частини під командуванням генерала Л. Желіговського зайняли Вільнюс;

1928 - У Львові засновано греко-католицьку Богословську академію;

1963 - У повітря вперше піднявся вертоліт Мі-8;

1975 - Академіку Андрію Сахарову присуджено Нобелівську премію миру;

1989 - У СРСР визнано право працівників на страйк;

2006 - Перше випробування Північною Кореєю ядерної зброї;

2009 - Президент США Барак Обама удостоєний Нобелівської премії миру.

Церковне свято

Цього дня відзначається пам'ять Якова Алфеїва - одного з Дванадцяти апостолів, брата апостола Матвія. Згідно з житієм, перш ніж стати учнем Христа, Яків був митарем, а потім проповідував в Юдеї та Едесі. Інформації про життя і діяльність цього святого зберіглося дуже мало, тим паче, що в джерелах часто виникає плутанина у відомостях про різних Яковів. Крім Якова Алфеїва, в писаннях згадуються апостол Яків Заведеєв і апостол від сімдесяти Яків, "брат Господній".

Іменини: Олександр, Опанас, Володимир, Вольдемар, Дмитро, Іван, Іван, Микола, Тихон, Ян.

Останні новини Чернігівщини

Троє ветеранів з Чернігівщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:24

3 ветеранських бізнеси з Чернігівщини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду. Переможців обирала незалежна експертна комісія.

“Музичний всесвіт Ференца Ліста” 12:19

Відомі українські піаністи Аліна Романова і Артем Ляхович 28 квітня 2024 року продемонстрували чернігівський публіці “Музичний всесвіт Ференца Ліста”.

 Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка

Наша потреба – це розвиток і відбудова, – Олена Швидка 12:14

Нагальними потребами деокупованих громад є розвиток і відбудова. Так вважає сільська голова села Іванівка Чернігівської обл. Олена Швидка.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:39

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 2 пожежі та 1 випадок загибелі на водних об'єктах. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

Чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби під час нересту 08:52

26 квітня в Менській громаді співробітники водної поліції разом з рибоохоронним патрулем виявили рибалку, який поблизу села Миколаївка ловив рибу забороненими знаряддями – зяберними сітками.