Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:40:37

Лосі, козулі, дикі кабани: як чернігівець Олександр Михайлов ловить диких тварин на фотопастку

03.02.2023   10:28Агенцiя

Лосі, козулі, дикі кабани, бобер та різні птахи потрапляють до фотопасток чернігівця Олександра Михайлова. Він — засновник клубу екстремального відпочинку та два роки займається таким хобі як фотополювання. Чи безпечне таке заняття та як зробити фото диких тварин у лісі – читайте далі.

 
ФОТО: Суспільне Чернігів

Олександр робить світлини диких тварин на дистанційну фотопастку з акумулятором, датчиком руху та інфрачервоною підсвіткою.

"Тварина десь проходить, спрацьовує датчик руху, і вона вмикається. Тут ще є сім-картка і відразу, якщо є нормальний інтернет воно приходить на пошту".

В колекції Олександра чимало фотографій тварин. Зокрема на його фотопастки потрапили кілька лосів та з десяток козуль. За його словами, фотопастки слід ставити біля джерела харчування тварин.

Фото козулі. ФОТО: Суспільне Чернігів

    "В наших лісах дуже багато тварин. Зараз заборона на полювання пішла на користь, тварини не так налякані. В моєму архіві є лосі, сім різних, дивишся і порівнюєш їх. Десь десяток сарн європейських, те, що в нас називають козулями. Якась невідома тваринка. Голови я не побачив, думаю то єнотоподібна собака", — каже Олександр.
Окрім диких тварин, у фотопастки також трапляються і птахи, каже Олександр.
"З цікавого на цьому тижні – канюк. Дуже гарні кадри з розкритими крилами, де сороку відганяє від кісток з м’ясом".
За словами Михайлова, ціна таких кадрів досить велика, адже в лісі може підстерігати небезпека. Він радить непідготовленим людям самим не заходити до лісу.
"Перш за все ходжу там, де не було бойових дій. По-друге, ми постійно контактуємо з єгерями, щоб позначити свою присутність. Якщо є військові — також контактуємо з ними".

 

Джерело: suspilne.media

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини