Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:33:53

29 листопада: Цей день в Україні та в світі

29.11.2022   10:29Агенцiя

ДЕНЬ 279 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 279 RUSSIAN AGRESSION

29 листопада у світі відзначають Міжнародний день солідарності із палестинським народом.

Православна церква вшановує пам'ять апостола від 12-ти, євангеліста Левія Матвія.

Міжнародний день солідарності із палестинським народом

29 листопада 1947 року Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про поділ Палестини на арабську та єврейську держави. А за 30 років, 2 грудня 1977 року, Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією ухвалила щорічно відзначати 29 листопада як Міжнародний день солідарності з палестинським народом.

Резолюція ООН про розділ Палестини рекомендувала план створення у Палестині "Єврейської держави" та "Арабської держави". Місто Єрусалим було засноване як окрема одиниця, що користується спеціальним міжнародним режимом. Із двох держав у рамках цієї резолюції було створено лише один Ізраїль.

Ще цей день:
У 1516 році, Швейцарія підписала Вічний мир із Францією. У 1899 році було засновано футбольний клуб "Барселона". У 1946 році Бельгія стала членом ЮНЕСКО. А в 1994 році Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію про охорону біологічного різноманіття, підписану 11 червня 1992 року в Ріо-де-Жанейро.

Церковне свято
Православна церква вшановує пам'ять апостола від 12-ти, євангеліста Левія Матвія.
У біблійних оповідях про святого Матвія мало відомостей, але відомо достеменно, що він був одним із учнів Ісуса Христа і був особливо наближеним до нього.
До зустрічі із Господом він був митарем і займався найпринизливішою справою для юдеїв – збором податків, мит та податей. Потім прийняв християнську віру і слідував за Ісусом у всіх подорожах. Через 8 років після страти і піднесення Христа він написав Євангеліє, а потім подався нести Слово Боже в далекі країни.
Помер від болісної смерті – був страчений вогнем у фортеці Апасарос.

Іменини: Ян, Федір, Теодор, Сергій, Микола, Михайло, Матвій, Макар, Іван, Дмитро, Віктор та Василь.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини