Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:07:56

13 листопада - цей день в Україні і світі

13.11.2022   09:00Агенцiя

ДЕНЬ 263 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 263 RUSSIAN AGRESSION

13 листопада відзначають Міжнародний день сліпих та Всесвітній день доброти.

В Україні – День виноградарів, виноробів та садівників, День народження Центральної виборчої комісії.

Православна церква: пам'ять преподобних Спиридона та Никодима.

Католицька церква: день пам'яті Аббона Флерійського, ченця бенедиктинського ордену, абата монастиря Флері у Франції, видатного церковно-політичного діяча, прихильника Клюнійської реформи, вченого-енциклопедиста, Гомобона Тучинго Кремонського, праведного, мирянина і пам'ять Миколая I, папи римського.

День виноградарів, виноробів та садівників

Нове професійне свято з 2020 року відзначають щороку в другу неділю листопада.

Його метою є "вшанування працівників виноградно-виноробної та садівничої галузей, заохочення їх досягнень та популяризація українського садівництва, виноградарства та виноробства".

Міжнародний день сліпих

Свято створено Всесвітньою організацією охорони здоров'я. День обрано на честь французького педагога Валентина Гаюї (народився 13 листопада 1745 року). Саме він запровадив особливий шрифт, який допоміг сліпим людям читати та вчитися. У 1784 році Гаюї навіть відкрив своїм коштом першу школу, названу "Майстернею трудящих сліпих", в якій навчалися виключно незрячі учні.

Всесвітній день доброти

Свій початок цей день бере в 1997 році, коли в Японії створили волонтерський "Всесвітній рух за доброту". Він не мав жодного політичного чи релігійного спрямування. Спочатку до нього належали лише представники тихоокеанського регіону, але сьогодні географія значно розширилася. Офіційно Всесвітній день доброти було засновано 2000 року в Токіо.

Іменини: Олександр, Олексій, Анатолій, Артем, Василь, Всеволод, Дем'ян, Іван, Інокентій, Кузьма, Леонід, Микола, Петро, Роман, Сава, Сергій, Станіслав, Степан, Теодор, Трохим, Федір, Яків, Ян.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.