Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 22:29:52

27 серпня - цей день в Україні і світі

27.08.2022   09:11Агенцiя

ДЕНЬ 185 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 185 RUSSIAN AGRESSION

27 серпня у світі відзначають Міжнародну ніч кажанів, в Україні – День авіації і День сала, у Фінляндії – День природи, в Молдові - День незалежності, у Німеччині – Фестиваль "Довга ніч Музеїв" у Берліні, в Ірані – День фармацевта.

Православна церква вшановує пам'ять біблійного пророка Міхея. Сьогодні передсвято Успіння Пресвятої Богородиці, останній день Успенського посту.

День авіації України

Професійне свято цивільних авіаторів і працівників авіаційної промисловості та транспорту – День авіації – святкують в Україні в останню суботу серпня.

Його встановлено Указом президента України № 305/93 від 16 серпня 1993 року, "на підтримку ініціативи працівників авіаційної промисловості та транспорту України". 1996 року до цього закону було внесено доповнення про те, щоб вшановувати цього дня і військових авіаторів.

У 2007 році президент України Віктор Ющенко заснував для військових авіаторів власне свято — День Повітряних сил Збройних сил України, ухваливши святкувати його в першу неділю серпня.

Повітряний рух України охоплює 5 районів польотної інформації. Створено об'єднану цивільно-військову систему організації повітряного руху.

Міжнародна ніч кажанів

Мета свята – привернути увагу громадськості до проблем рукокрилих та їхньої охорони, а також розвінчати міфи навколо звірків, оскільки багато людей відчувають невиправданий забобонний страх, вважаючи їх вампірами.

Насправді кажани – дивовижні ссавці, які завдяки своїй будові опанували мистецтво польоту. Чотири довгі пальці сильно розвинених передніх кінцівок підтримують крило. Довгий вузький хвіст, що дорівнює довжині голови, також обтягнутий літальною перетинкою. Пальці задніх кінцівок із кігтями вільні від перетинки: ними кажани чіпляються за гілки та виступи, щоб повиснути вниз головою.

Тому, що кажани ведуть нічний спосіб життя, є пояснення. У них дуже слабкий зір, пристосований лише до темряви. Проте у них чудово розвинені нюх і слух, які допомагають полювати і орієнтуватися в просторі, а також унікальна здатність до ехолотування, яку крім них мають лише дельфіни.

Іменини: Олександр, Олексій, Аркадій, Василь, Володимир, Єва, Євдокія, Матвій, Микола, Семен, Федір.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини