Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:42:24

25 липня - цей день в Україні і світі

25.07.2022   08:00Агенцiя

25 липня в Україні і світі відзначають День зубного техніка.

Цього дня православна церква згадує святих мучеників Прокла та Іларія.

Так, у 1907 році в Англії було організовано скаутський рух, в 1947 в Празі відкрився 1-й Всесвітній фестиваль молоді та студентів, в 1992 стартували XXV літні Олімпійські ігри в Барселоні (Іспанія), а 22 роки тому в паризькому аеропорту зазнав катастрофи пасажирський лайнер Конкорд.

 

Міжнародний день зубного техніка

З активним розвитком протезування професія зубного техніка стрімко почала набирати обертів і на сьогодні є досить актуальною.

Зубний технік – це, безумовно, творча професія, яку можна порівняти з професією ювеліра та годинникара, адже у цих майстрів є щось спільне – копітка і точна праця.

Лише в дуже поодиноких випадках зубний технік зустрічається з пацієнтом, а всі робочі нюанси він узгоджує зі стоматологом-ортопедом.

З гіпсової моделі, яку знімає стоматолог, зубний технік виготовляє те, що має стати не лише естетичним та функціональним, а й довговічним та радувати пацієнта.

Скаутський рух

В Англії організовано скаутський рух "Будь готовий допомогти слабкому".

Засновником скаутського руху є відомий англійський громадський діяч полковник Роберт Баден-Пауелл. Усе почалося з того, що він вирішив спробувати розвинути у відповідній для дітей формі скаутські заходи, які практикував під час своєї військової кар'єри. Пауелл організував для двох десятків хлопчиків із різних соціальних верств табір на острові Броунсі.

Експеримент виявився настільки успішним, що Баден-Пауелл вважав за потрібне опублікувати його результати як особливу програму для бой-скаутів. Принципи виховання дітей та молоді, які, швидше, нагадували цікаву пригодницьку гру, він виклав у книзі "Розвідка для хлопчиків".

Інтерес до його починання виявився приголомшливим. Упродовж тижня у всій країні хлопчики утворили патрулі бойскаутів і до кінця року почала діяти національна штаб-квартира з координації цього руху.

Катастрофа надзвукового пасажирського лайнера Конкорд

Свій перший випробувальний політ надзвуковий пасажирський літак "Конкорд" здійснив у 1969 році, а в серпні 1995-го на "Конкорді" було встановлено рекорд швидкості обльоту Землі - 31 година 30 хвилин.

1976 року літаки розпочали регулярні комерційні рейси з пасажирами на борту. Від початку експлуатації послугами "Конкордів" скористалися понад три мільйони людей. Лайнером літали королева Великої Британії Єлизавета II, музиканти Пол Маккартні та Мік Джаггер, актори, спортсмени, політики.

Однак у зв'язку з катастрофою, що сталася в паризькому аеропорту 25 липня 2000 року, в якій загинули 113 людей (109 мешканців готелю, що перебували на його борту, і четверо мешканців готелю, на який обвалився літак, що палав), експлуатацію "Конкорду" було припинено до 2001 року.

 

Іменини: Арсен, Вероніка, Гаврило, Іван, Марія, Михайло, Федір.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини