Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:31:05

22 липня - цей день в Україні і світі

22.07.2022   08:40Агенцiя

22 липня 2014 року місто Сєвєродонецьк було звільнено від терористів ЛНР.

Сьогодні у світі відзначають Всесвітній день мозку та День гамака. В цей день у 1894 рокці в Парижі стартували перші у світі автомобільні змагання.

Православна церква вшановує пам'ять мучеників Кирила та Панкратія.

 

Всесвітній день мозку

Щорічно Всесвітня Федерація неврології, створена ще 1957 року, організовує заходи, присвячені Всесвітньому дню мозку. На цих форумах, конференціях та з'їздах зустрічаються провідні фахівці в галузі неврології, нейрохірурги, що оперують, вчені, неврологи та невропатологи.

Захворювання нервової системи людини, зокрема головного мозку, несуть для людини важкі наслідки, передбачити які часом буває важко. В результаті цих захворювань людина може відчувати страждання, нервові переживання, стати інвалідом, втратити працездатність і навіть загинути. Багато чого вивчено, але багато залишається поки що за завісою таємниці для вчених-медиків. Саме тому здоров'ю головного мозку неврологи надають такого великого значення, виробляючи систему профілактики вивчених захворювань, можливих травм. Систематизують наявні знання, спираючись на наукові відкриття, використовуючи передові технології в сфері медичного обладнання та фармакології, фахівці обмінюються досвідом і прагнуть пошуку найбільш ефективних способів діагностики та лікування захворювань головного мозку.

Перші у світі автомобільні змагання

22 липня 1894 року о 8 годині ранку в Парижі стартували перші в історії автомобільні перегони.

Ініціатором змагань став головний редактор паризької газети La Petite Journal П'єр Жифар. Перегони мали продемонструвати можливості нового виду транспорту - екіпажів, що рухаються самі. Учасники мали пройти на своїх машинах маршрут Париж – Руан за 12 годин.

Після відбіркових заїздів до старту допустили 28 автомобілів – 14 із бензиновими та 7 із паровими двигунами.

Йдучи на дистанцію з пів хвилинним інтервалом, машини залишали столицю та брали курс на Руан, за 126 кілометрів на північний захід.

До фінішу вдалося дістатись лише 17 машинам. Найбільшу швидкість (понад 22 км/год) розвинув 20-сильний паромобіль маркіза Альбера де Діона "де Діон-Бутон".

Однак перший приз за рішенням журі було розділено між двома бензиновими машинами марок "Пежо" та "Панар-Левассор". Їх визнали найбільш надійними в експлуатації.

День гамака

Вважається, що гамак винайшли племена майя. А до Європи його привіз Христофор Колумб.

Гамаки розподіляють вагу тіла рівномірно, і воно відчуває найменший тиск, ось чому людина прокидається, почувається свіжою і розслабленою щоразу, коли засинає в гамаку.

Іменини: Олександр, Андрій, Іван, Кирило, Костянтин, Михайло, Панкрат, Федір

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини