Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:43:32

14 липня - цей день в Україні і світі

14.07.2022   09:12Агенцiя

14 липня – Міжнародний день хаосу та безладдя, у Франції - День взяття Бастилії, а в Таїланді – Кхао Пханса, початок буддійського посту.

Православна церква вшановує пам'ять святих Даміана та Косми.

 

День хаосу та безладдя

14 липня, відзначають День хаосу та безладдя, ще відомий як Pandemonium Day, або День стовпотворіння.

Слово "Pandemonium" відоме ще з біблійних часів, проте набуло загального визнання лише в 17 столітті завдяки поемі англійського поета Дж. Мільтона "Втрачений рай". У своєму творі автор називає так чертоги поваленого з Небес занепалого ангела, що уособлює собою сили Зла. Буквально ж з латинської перекладається як стовпотворіння, сум'яття та безладдя.

У складному сучасному світі, сповненому стресів і повсякденних турбот, людині буває часом важко дотримуватися впорядкованого способу життя, утримувати в порядку будинок або квартиру. Іноді цей процес виходить з-під контролю людини, завдаючи їй додаткового душевного дискомфорту.

Організатори свята пропонують ненадовго згадати про те, що безлад – це чудова нагода зробити крок назустріч чомусь новому, а також згадати про те, що у побудові звичного нам світу хаос відіграв свою роль. У повсякденному житті безлад – це чудова можливість упорядкувати свій навколишній світ по-новому, зробивши його ще краще, ніж він був до цього. Пропонується провести цього дня генеральне прибирання, позбутися непотрібних речей та навести лад у думках.

День взяття Бастилії

Історична подія, яка стала підставою для заснування свята, сталася під час Великої французької революції — 1789 року парижани, що повстали, штурмом взяли фортецю-в'язницю Бастилію — символ королівського деспотизму і звільнили сімох ув'язнених. Ця подія вважається початком Великої французької революції, а також символом повалення абсолютизму.

Хоча День взяття Бастилії вважається національним святом Франції, але відзначається воно не лише у цій країні, а й у всьому світі. Оскільки ставло символом досягнутого революційним шляхом політичного звільнення, а саме слово "Бастилія" стало загальним.

Побачило світ перше видання книги Бенджаміна Спока "Дитина та догляд за нею"

За своє довге життя відомий американський педіатр Бенджамін Спок написав 13 книг. Проте саме енциклопедія для батьків – "Дитина та догляд за нею" принесла скромному дитячому лікарю та маловідомому психоаналітику світову славу. Перше видання цієї книги побачило світ 14 липня 1946 року.

За перший рік без попередньої реклами розійшлося 750 тисяч екземплярів. Такий обсяг продажу зберігався ще довгі роки, вивівши книгу Спока в Америці на друге місце за популярністю після Біблії. До кінця століття сумарний тираж книги перевищив 50 мільйонів. Книга була перекладена 42 іноземними мовами, включно з тайською, тамільською та урду.

Однак далеко не всі ідеї доктора Спока пройшли випробування часом. Деякі з них навіть були визнані вкрай небезпечними. Відомо, що саме Спок запровадив такі моменти як годування за годинником, що призвело до зникнення молока у жінок і, відповідно, до розвитку компаній із виробництва штучних сумішей.

Теорія, що дітей не треба заколисувати, якщо вони починають плакати, призвела, на думку багатьох сучасних психологів, до порушення виховання у кількох поколінь, коли дитина сприймає інформацію від матері на тактильному рівні.

 

Іменини: Ангеліна, Даміан, Петро, Каміла, Кузьма, Никодим, Дем'ян.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини