Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:46:41

7 липня - цей день в Україні і світі

07.07.2022   20:15Агенцiя

7 липня у світі – Іван Купала, в Україні – День працівника природно-заповідної справи, а в Японії – фестиваль Табанату.

Православна церква святкує Різдво Іоанна Предтечі.

Іван Купала

Іван Купала чи Купайла — з найдавніших часів відоме як свято Сонця, зрілості літа та зеленого покосу. Люди оперізувалися перев'язами з квітів, на голову вдягали вінки з трав. Водили хороводи, співали пісні, за допомогою тертя сухих паличок добували "живий вогонь", розводили багаття, у середину яких ставили жердину із укріпленим на ньому палаючим колесом - символом Сонця.

Після переходу на новий стиль свято Івана Купала припадає на 7 липня, точніше у ніч на 7 липня. Деякі європейські країни відзначають Іванів день чи День святого Івана (подібний до Івана Купали) за старим стилем, у дні літнього сонцестояння.

День працівника природно-заповідної справи

Працівники заповідників допомагають зберегти біологічну різноманітність і ведуть активну боротьбу з екологічними катастрофами.

З метою підтримки природно-заповідної справи, 18 серпня 2009 року Президентом України, на підтримку ініціативи Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, було встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, яке відзначається щорічно 7 липня.

В Україні 5 біосферних заповідників; 19 природних заповідників; 49 національних природних парків; 3258 заказників; 3492 пам'ятки природи; 83 регіональні ландшафтні парки; 815 заповідних урочищ; 28 ботсадів; 13 зоопарків; 58 дендропарків; 576 пам'яток садово-паркового мистецтва.

Фестиваль Танабату у Японії

7 липня імператор з'являється на верхній веранді палацу Оміма, щоб написати елегантні вірші вака на листі паперового дерева кадзі і піднести вірші двом зіркам: принцу Альтаїру та принцесі Веге. За легендою, закохані зірки могли зустрітися, перейшовши Чумацький Шлях, лише раз на рік — цієї липневої ночі.

 

Іменини: Антон, Іван, Микита, Яків.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини