Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:03:56

24 червня - цей день в Україні і світі

24.06.2022   09:17Агенцiя

24 червня відзначають День незалежності Шотландії, День індіанців у Перу, у Німеччині відкриття оперного фестивалю в Мюнхені, у Канаді – День Квебека.

Православна церква відзначає пам'ять святого Варнави, у католиків – свято Святого Серця Ісуса та Різдво Іоанна Хрестителя, а у мусульман – дев'ятнадцятий день місяця Рахмат.

День басейну

24 червня щороку світ відзначає неофіційне, але дуже позитивне свято – День басейну.

Завдяки басейну ми маємо можливість зануритися в літо будь-якої пори року, насолодитись купанням. Крім того, басейн – невід'ємна частина таких видів спорту як плавання, підводне регбі, водне поло тощо.

Широке використання басейнів прийшло до нас із Великобританії у 19 столітті.

Велика ложа Англії

24 червня 1717 року, 305 років тому, представники англійських масонських лож заснували Велику ложу Англії.

Масонство - це, за одним із визначень, релігійно-етичний рух, що проголошує об'єднання людей на засадах братерства, любові, рівності та взаємодопомоги.

Свою назву, організаційну форму, ієрархію, символічні атрибути: циркуль, молоток, виска, фартух, рукавички, а також інші традиції масони запозичували у середньовічних цехових братств будівельників-мулярів.

24 червня 1717 року у Лондоні з'явилася перша масонська організація, названа "Великою ложею Англії". Її було рішенням представників чотирьох лож, які зібралися в лондонській таверні "Гусь і Деко" церкви Святого Павла.

Згодом її відділення відкрилися і в інших країнах Європи. Масони протиставляли себе феодальній державі та офіційній церкві і, тим самим, прагнули створити таємну всесвітню організацію з метою мирного об'єднання людства у релігійному братерському союзі.

Поступово у масонстві посилювалися елементи містицизму. Масони почали ототожнювати себе із середньовічними лицарськими та містичними орденами.

Оперний фестиваль у Мюнхені

Унікальна подія культурного життя не лише Європи, а й усього світу, а саме місто на півдні Німеччини – вважається одним із найбільших центрів світової оперної культури. Тому саме тут для любителів вишуканих розваг щорічно проводиться Оперний фестиваль, який стартує наприкінці червня і триває десь місяць.

День незалежності Шотландії

Щороку 24 червня у Шотландії широко відзначається національне свято – День незалежності.

24 червня 1314 року у битві при Баннокберні шотландський король Роберт Брюс розбив армію англійського короля Едуарда II, відновивши незалежність своєї країни.

Незважаючи на те, що остаточно незалежність Шотландії була підтверджена тільки в 1328 році, а згодом знову втрачена — і Шотландія, як і раніше, входить до складу Сполученого Королівства Великої Британії, але 24 червня —національне та улюблене свято шотландців, яке відзначається дуже широко та барвисто, фестивалями, танцями, концертами та народними гуляннями.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини