Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:01:46

30 травня - цей день в Україні та світі

30.05.2022   08:19Агенцiя

30 травня – Всесвітній день боротьби з астмою та алергією, День жіночої емансипації та Міжнародний день обіймів вашої кішки.

У Польщі – День прийомного батьківства, у Хорватії – День держави та парламенту, в Іспанії – День Канарських островів, у Перу – Національний день картоплі, а в Нікарагуа – День матері.

Православні християни вшановують пам'ять апостола Андроніка та святої Іунії, праведного Іона Одеського. А у католиків – День святої Жанни д'Арк, святого Фернанда Кастильського.

Також у цей день у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Всесвітній день боротьби проти астми та алергії

Статистика свідчить, що у світі понад 40% населення мають ті чи інші ознаки алергії. Однією з причин хвороби є величезне антигенне навантаження на організм через негативний вплив природних та техногенних дратівливих факторів. Алергічні захворювання найбільш поширені в мегаполісах - тут рівень захворюваності може досягати 60% від населення.

День жіночої емансипації

Емансипація жінок —надання жінкам рівноправності у суспільному, трудовому та сімейному житті. Вона передбачає право жінок на освіту, вибори до державних органів влади, право на працю та рівну зарплату з чоловіками.

За даними Heinrich-Böll-Stiftung, загальна ситуація у світі навіть зараз доволі сумна. Жінки часто працюють нарівні із чоловіками, але платять їм за це менше. Жінкам важче отримати керівні посади, зокрема й пробитися до державної влади, навіть на регіональному рівні. Крім того, у більшості країн світу досі вважається, що домашні справи та виховання дітей є обов'язком жінки, незалежно від того працює вона чи ні.

Міжнародний день обіймів вашої кішки

30 травня щорічно проводиться Міжнародний день обіймів вашої кішки. У цей день для всіх любителів цих тварин з'являється чудова нагода показати свою любов до чотирилапого домашнього улюбленця.

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.