Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:25:23

25 травня - цей день в Україні і світі

25.05.2022   07:56Агенцiя

25 травня в Україні відзначають День філолога та День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

У світі – Міжнародний день зниклих безвісти дітей, День щитовидної залози, День визволення Африки та День рушника. У Йорданії святкують День незалежності, а в Мексиці – День бухгалтера.

Також сьогодні у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Міжнародний день зниклих безвісти дітей

Для багатьох країн світу 25 травня - Міжнародний День зниклих дітей. День походить зі США, а символом Дня є зображення синьої незабудки.

Зникла дитина – це НП світового масштабу, а для батьків немає нічого гіршого за цей факт. І започаткування цього Дня стало спробою привернути увагу світової спільноти до проблеми зникнення неповнолітніх, захищеності дітей від викрадень, важких життєвих ситуацій та протиправної експлуатації.

Всесвітній день щитовидної залози

Дата з’явилася в календарі у 2009 році, коли Європейська тироїдна асоціація (вивчає питання, пов'язані зі щитовидною залозою та її захворюваннями) запропонувала відзначати день, присвячений цій темі, 25 травня на міжнародному рівні. Цю ініціативу підтримали й інші лікарські спільноти подібного спрямування, що працюють в Азії, Північній та Латинській Америці.

День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації

Ще дуже молоде свято. Указ президента України Володимира Зеленського №181/2021 було підписано 29 квітня 2021 року.

Свято встановлено з огляду на значення Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України задля гарантування безпеки та захисту державного суверенітету.

День філолога

Професійне свято філологів. Святкується в Україні 25 травня, наступного дня після Дня Слов'янської писемності та культури. Це свято вчителів та викладачів у сфері мови та літератури, бібліотекарів, лінгвістів, літературознавців, перекладачів-філологів та всіх, хто має філологічну освіту.

Філологія - єдність гуманітарних наук: мовознавства, літературознавства, фольклористики, текстології, джерелознавства, риторики, палеографії, мовний та стилістичний аналіз літературних та інших пам'яток. Головним предметом її досліджень є текст, а метою його коментар та інтерпретація.

День рушника

Неофіційне свято, яке відзначається щороку 25 травня шанувальниками книг Дугласа Адамса. Цього дня поціновувачі "Путівника Галактикою" носять із собою рушник, який, як відомо, є найбільш необхідною річчю для мандрівника автостопом.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.