Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:20:05

16 грудня - який день, свято та прикмети

16.12.2021   07:28Агенцiя

16 грудня у світі відзначають День підкорення вершин, у Казахстані – День незалежності, в Азербайджані – День працівників МНС, а в Таїланді – національний день спорту. 75 років тому Крістіан Діор відкрив у Парижі дім моди, а футбольний клуб "Мілан" відзначає 122-річчя від дня заснування.

День підкорення вершин

16 грудня відзначається День підкорення вершин – свято не лише альпіністів і скелелазів – підкорювачів вершин у буквальному значенні цього слова. Це свято всіх, хто прагне нових вершин особистісного і кар'єрного зростання, не опускає руки на шляху до мети. А ще цей день – привід зібратися з силами та думками тим, хто постійно відкладає щось на завтра.

Крістіан Діор відкрив у Парижі дім моди

У 1946 році 41-річний Крістіан Діор відкрив у Парижі модний будинок зі штатом із 85 співробітників та стартовим капіталом 6 мільйонів франків. У лютому 1947 року була представлена перша та найзнаменитіша колекція легендарного кутюр'є. Подіумом йшли чарівні манекенниці в пишних сукнях із затягнутою талією і високо піднятим бюстом. Образ "прекрасної пані" від Діора кардинально відрізнявся від аскетичної моди воєнної доби. Головний редактор журналу Harper's Bazaar Кармел Сноу назвала твори Діора — New Look (новий вигляд).

Засновано італійський футбольний клуб "Мілан"

6 грудня 1899 року вихідцем із Британії Альфредом Едвардсом було засновано італійський футбольний клуб "Мілан". Його першим капітаном став Герберт Кілпін. Саме він придумав форму клубу та її кольори: чорний і червоний. Червоний колір символізував диявола – покровителя команди, а чорний – небезпеку, яка загрожувала всім його суперникам. Емблемою клубу став щит із зображенням червоного англійського хреста.

11 березня 1900 року "Мілан" провів свій перший неофіційний матч. Суперниками стали футболісти іншого міланського клубу – "Медіоланума". "Мілан" виграв матч із рахунком 3:0. Ця перемога надихнула команду, вона вирішила вступити до федерації футболу Італії. У першому своєму офіційному матчі 15 квітня 1900 проти "Торинезе" міланці програли з рахунком 0:3. Але не зневірилися і наступного сезону постали дуже боєздатним колективом.

У різні роки найкращими бомбардирами клубу були Луї ван Хег, П'єріно Праті, Джузеппе Сантагостіно, Філіппо Індзагі, Марко ван Бастен, Альдо Боффі, Жозе Альтафіні, Джанні Рівера, Гуннар Нордаль, Андрій Шевченко. Сьогодні "Мілан" є одним із найбільш титулованих клубів світу і входить до десятка футбольних клубів з найвищими доходами.

Церковне свято:

Православна церква сьогодні вшановує пам'ять Іоана Мовчальника. Переказ свідчить, що ще у дитячому віці він почав вивчати Святе Письмо. Коли батьки Івана померли, то все своє майно він роздав нужденним і зробив пожертвування для будівництва храмів.

Сам Іоан пішов у монастир, де прожив близько 10 років, доки був призначений єпископом колонійської церкви. Незабаром Іоанн починає турбуватися через те, що держава втручається у духовні відносини. Він приймає рішення покинути свою посаду і їде до Єрусалиму, де стає звичайним послушником у лаврі преподобного Сави. Там приймає обітницю мовчання і після цього через якийсь час селиться у пустелі, де живе на самоті дев'ять років і харчується одними травами. Відомо, що таки ігумен Сава вмовив Іоана повернутися до обителі, і там преподобний провів 66 років. Отримавши від Бога цілительський дар, Іван день і ніч допомагав хворим людям, зцілюючи їх силою молитви.

 

Іменини: Андрій, Варвара, Георгій, Іван, Микола, Сава, Федір.

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини