Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:22:39

12 грудня - який день, свято та прикмети

12.12.2021   13:11Агенцiя

12 грудня - в Україні День сухопутних військ і День благодійності.

12 грудня у світі Міжнародний день загального охоплення послугами охорони здоров'я і Міжнародний день нейтралітету, Всесвітній день хорового мистецтва, Світовий день запалених свічок, Міжнародний день "Хеві-метал". У Швейцарії – день прапора, в Японії – день ієрогліфів. У католиків Третя неділя Адвента, мусульмани святкують Свято Дев'ятнадцятого дня місяця Масаїл, а православна церква вшановує пам'ять святого Парамона та День пам'яті преподобного Акакія Синайського.

День сухопутних військ України

Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у 1996 році у складі Збройних Сил держави на підставі Указу Президента відповідно до статті 4 Закону України "Про Збройні Сили України".

Ці війська є найчисленнішим видом Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань, вони грають вирішальну роль у виконанні своїх функцій, як у мирний, так і у воєнний час. За чисельністю Сухопутні війська становлять майже половину всіх Збройних Сил України.

До складу Сухопутних військ Збройних Сил України входять: механізовані і танкові війська, ракетні війська та артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, війська протиповітряної оборони.

День благодійності

Сенс слова "благодійність" зрозумілий, напевно, кожній людині. Творити благо — тобто надавати безоплатну допомогу тим, хто її потребує. Благодійність виявляється добровільно у будь-якій прийнятній формі: виконання будь-яких робіт чи надання послуг, дарування майна, надання фінансової підтримки.

Міжнародний день загального охоплення послугами охорони здоров'я

12 грудня відзначається Міжнародний день загального охоплення послугами охорони здоров'я. Питання підвищення уваги до здоров'я населення планети неодноразово ставало темою обговорення на засіданнях Генеральної Асамблеї ООН, а також Всесвітньої Організації Охорони здоров'я (ВООЗ).

Ще в 2012 році Генасамблея ухвалила резолюцію, адресовану всім державам-членам ООН, яка була закликом посилити всі можливі заходи для досягнення глобального результату: загального охоплення населення планети послугами охорони здоров'я. Це означало досягнення такого рівня розвитку, при якому якісні медичні послуги, від діагностики та профілактики захворювань і до передових методів їх лікування, стали б доступні широким верствам населення, незалежно від їх соціального статусу та статків.

Міжнародний день нейтралітету

Молоде свято. В 2017 році Генасамблея ООН своєю резолюцією проголосила 12 грудня Міжнародним днем нейтралітету.

Заснуванню пам'ятної дати передував розгляд Ашхабадського підсумкового документа, який став закономірним завершенням Міжнародної конференції, що відбулася у 2015 році в Туркменістані та присвяченій політиці нейтралітету.

Нейтралітет у системі міжнародного права є політикою неучасті у війні та відмова від участі у військових блоках у мирний період часу. Дотримуючись політики нейтралітету, держави у різні періоди історії прагнули убезпечити себе та своїх громадян від руйнівних наслідків воєн, що відбувалися на суміжних територіях.

Ініціатива виходила з боку Туркменістану, який з 1995 року є нейтральною державою та відзначив у 2015 році 20-річчя свого нейтралітету.

День запалених свічок

Подія присвячена пам'яті померлих дітей, адже полум'я свічки є символом душі. Започаткували пам'ятну дату в США в 1997 році. Вперше цей день проводили як невеликий інтернет-захід на честь дітей, життя яких трагічно обірвалося.

Традиційно у Світовий день запалених свічок о 19.00 за місцевим часом люди запалюють свічку на знак того, що пам'ять про померлих дітей живе вічно.

 

День святого Парамона

Православна церква сьогодні вшановує пам'ять святого Парамона, який постраждав за віру разом із іншими 370 мучениками у 250 році. Як відомо, Парамон був ув’язнений язичниками, які змушували його зректися християнської віри. Пізніше його катували, а потім обезголовили разом із іншими заарештованими.

 

Прикмети:

Сніг пішов – буде хуртовина;

Зоря забарвлена в червоний колір зранку - незабаром почнеться сильний вітер;

Сніг ще не випав - отже, до 19 грудня будуть сильні морози;

Іменини: Парамон, Микола, Сергій, Іван, Денис.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини