Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 1 липня, 13:07:18

Смачні рецепти вихідного дня: пиріг із гарбузом та яблуками

21.11.2021   11:01Агенцiя

Восени обов’язково приготуйте пиріг із корисним гарбузом і соковитими яблуками. Легка структура такої випічки, її солодкий з приємною кислинкою смак не залишать байдужими навіть гурманів.

Гарбузовий пиріг із яблуками кислих сортів 

Саме кислі яблука надають такий випічці пікантної нотки. Якщо ви не знайдете плоди потрібних сортів, додайте в тісто ложку лимонного соку або трішки лимонної кислоти.

Що стосується використовуваних прянощів, то вибір за вами. Експериментуйте з улюбленими ароматами — ваніллю, корицею, мускатом. Однак не змішуйте все відразу — зробіть один домінантний акцент.

Аби приготувати пиріг із гарбузом та яблуками, вам знадобиться максимум 1 година. Але не дегустуйте страву відразу, як дістанете з духовки, — дайте випічці повністю охолонути.

Інгредієнти:

Для приготування 8–10 порцій пирога з гарбуза та яблук беремо:

  • очищений гарбуз — 300 г;
  • кислі яблука середнього розміру — 1–2 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукровий пісок — 150 г;
  • борошно — 300 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 120 г;
  • мелену корицю — 1 ч. л.;
  • цукрову пудру — 1 ст. л.

Покрокова інструкція:

  1. Вмикаємо духовку. Її потрібно розігріти до 180 °C.
  2. Миємо яблука та гарбуз, звільняємо їх від шкірки, серцевини.
  3. З’єднуємо 100 г м’якого (але не підігрітого!) масла з цукром. Розтираємо ці інгредієнти віничком. Їх потрібно перетворити на однорідну масу.
  4. Додаємо до масляно-цукрової суміші яйця. Перетворюємо все на однорідну білу масу.
  5. На великій тертушці натираємо яблука, гарбуз, злегка віджимаємо вологу. Кладемо подрібнені плоди в яєчно-масляну масу, перемішуємо ложкою або лопаткою.
  6. В окрему миску просіваємо борошно, розпушувач, корицю. Перемішуємо сухі інгредієнти. З’єднуємо їх з яєчно-масляно-плодовою масою, ретельно вимішуємо. За консистенцією тісто має стати схожим на густу сметану.
  7. Форму для випічки застилаємо пергаментом. Змащуємо його вершковим маслом, посипаємо борошном/панірувальними сухарями.
  8. Виливаємо в форму тісто, розрівнюємо його верх, відправляємо майбутній пиріг із гарбуза та яблук до духовки хвилин на 40–50. Готовність страви перевіряємо зубочисткою/шпажкою.
  9. Коли пиріг із яблуками та гарбузом спечеться, дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути й присипаємо цукровою пудрою. Коли страва повністю охолоне, розрізаємо її на порції, за бажання кожну прикрашаємо консервованими ягодами або збитими вершками.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Три школи Чернігівщини отримають майже 60 мільйонів гривень держсубвенції на модернізацію харчоблоків 11:38

У трьох закладах загальної середньої освіти області модернізують кухні за кошти держсубвенції. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів від 25 червня 2025 року № 602-р на ці потреби спрямують близько 60 мільйонів гривень.

На Чернігівщині поліцейські оголосили підозри членам організованої злочинної групи, які організували роботу нарколабораторії промислових масштабів 11:16

Слідчі поліції Чернігівщини встановили факти злагодженої протиправної діяльності зловмисників у складі організованої злочинної групи.

Виконання бюджету у 2025 році: звіт за підсумками І кварталу 09:55

26 червня 2025 року на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради начальниця фінансового управління Олена Лисенко представила звіт про виконання бюджету Чернігівської міської територіальної громади за І квартал поточного року.

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»: Чернігівщина з 2 медалями 09:32

Минулого тижня завершилися спортивні змагання «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» сезону 2024/2025 років.

У Чернігові поліцейські оперативно затримали грабіжника 08:49

Співробітники кримінальної поліції Чернігівського райуправління поліції «за гарячим слідом» встановили 24-річного чоловіка, причетного до відкритого заволодіння мобільним телефоном з ломбарду в Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини