Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:24:45

Смачні рецепти вихідного дня: пиріг із гарбузом та яблуками

21.11.2021   11:01Агенцiя

Восени обов’язково приготуйте пиріг із корисним гарбузом і соковитими яблуками. Легка структура такої випічки, її солодкий з приємною кислинкою смак не залишать байдужими навіть гурманів.

Гарбузовий пиріг із яблуками кислих сортів 

Саме кислі яблука надають такий випічці пікантної нотки. Якщо ви не знайдете плоди потрібних сортів, додайте в тісто ложку лимонного соку або трішки лимонної кислоти.

Що стосується використовуваних прянощів, то вибір за вами. Експериментуйте з улюбленими ароматами — ваніллю, корицею, мускатом. Однак не змішуйте все відразу — зробіть один домінантний акцент.

Аби приготувати пиріг із гарбузом та яблуками, вам знадобиться максимум 1 година. Але не дегустуйте страву відразу, як дістанете з духовки, — дайте випічці повністю охолонути.

Інгредієнти:

Для приготування 8–10 порцій пирога з гарбуза та яблук беремо:

  • очищений гарбуз — 300 г;
  • кислі яблука середнього розміру — 1–2 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукровий пісок — 150 г;
  • борошно — 300 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • вершкове масло — 120 г;
  • мелену корицю — 1 ч. л.;
  • цукрову пудру — 1 ст. л.

Покрокова інструкція:

  1. Вмикаємо духовку. Її потрібно розігріти до 180 °C.
  2. Миємо яблука та гарбуз, звільняємо їх від шкірки, серцевини.
  3. З’єднуємо 100 г м’якого (але не підігрітого!) масла з цукром. Розтираємо ці інгредієнти віничком. Їх потрібно перетворити на однорідну масу.
  4. Додаємо до масляно-цукрової суміші яйця. Перетворюємо все на однорідну білу масу.
  5. На великій тертушці натираємо яблука, гарбуз, злегка віджимаємо вологу. Кладемо подрібнені плоди в яєчно-масляну масу, перемішуємо ложкою або лопаткою.
  6. В окрему миску просіваємо борошно, розпушувач, корицю. Перемішуємо сухі інгредієнти. З’єднуємо їх з яєчно-масляно-плодовою масою, ретельно вимішуємо. За консистенцією тісто має стати схожим на густу сметану.
  7. Форму для випічки застилаємо пергаментом. Змащуємо його вершковим маслом, посипаємо борошном/панірувальними сухарями.
  8. Виливаємо в форму тісто, розрівнюємо його верх, відправляємо майбутній пиріг із гарбуза та яблук до духовки хвилин на 40–50. Готовність страви перевіряємо зубочисткою/шпажкою.
  9. Коли пиріг із яблуками та гарбузом спечеться, дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути й присипаємо цукровою пудрою. Коли страва повністю охолоне, розрізаємо її на порції, за бажання кожну прикрашаємо консервованими ягодами або збитими вершками.

джерело

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.